Emre Can otkrio kako ga je Sarri "prevario": "Nazvao me 20 sekundi nakon ljetnog prelaznog roka"

U januaru otišao u Dortmund

Emre Can otkrio kako ga je Sarri "prevario": "Nazvao me 20 sekundi nakon ljetnog prelaznog roka"

E. Čaušević

Njemački fudbaler Emre Can u januaru je napustio Juventus i karijeru je odlučio nastaviti u dresu Borussije Dortmund.

Can je u Juventus stigao na ljeto 2018. godine kao slobodan igrač iz Liverpoola, ali se u Torinu nije baš naigrao. Sve se dodatno zakuhalo kada je Maurizio Sarri izabran za novog trenera, te je Can u potpunosti ispao iz igračkog kadra.

Zbog toga je Nijemac jedva čekao zimski prelazni rok kako bi napustio klub i odlučio je karijeru nastaviti u Dortmundu. Njemački klub je otkupio njegov ugovor za 25 miliona eura, te je on potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

Can je u razgovoru za njemački Kicker priznao da je Sarri glavni krivac što je odlučio napustiti Juventus ovog januara i vratiti se u Njemačku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Glavni razlog zbog čega sam napustio Juventus je jer sam želio ponovo igrati fudbal. Ide nam Evropsko prvenstvo i htio sam da budem dio reprezentacije i znao sam da moram biti standardan u klubu. Kada je Sarri došao sve se promijenilo. Ljetos je klub odbio za mene nekoliko ponuda, a kada je završen ljetni prelazni rok 20 sekundi nakon toga Sarri me nazvao i rekao mi da nisam na spisku za Ligu prvaka", rekao je Can i dodao.

"Nakon tog poziva nisam dobio pravu šansu na terenu. Mislio sam da to nije fer prema meni i zbog toga sam odlučio u januaru da spakujem kofere. Klub i navijači nisu ništa krivi i samo sam zbog Sarrija otišao. Nisam htio da sjedim na klupi ili tribinama i kao i svaki fudbaler želim igrati što više".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi