Svi pričaju o Hrvatskoj, a Marokanac je ispisao historiju!
En-Nesyri ispisao je historijju marokanskog fudbala.

En-Nesyri je prvi Marokanac koji je to uradio

Svi pričaju o Hrvatskoj, a Marokanac je ispisao historiju!

Eldar Ganibegović

Grupa F Svjetskog prvenstva donijela nam je neočekivan rasplet u kojem je Maroko završio prvi, a reprezentativac ove selekcije danas je protiv Kanade ispisao historiju.

Danas je završeno takmičenje u grupi F Svjetskog prvenstva u Kataru.

Prvi je završio Maroko sa sedam bodova, a prošla je i Hrvatska koja je s pet bodova završila na drugoj poziciji.

# TIM UTA BOD GR
1. Maroko 3 7 4:1
2. Hrvatska 3 5 4:1
3. Belgija 3 4 1:1
4. Kanada 3 0 2:7

Dok svi pričaju o utakmici Belgije i Hrvatske koja je bila i jedan od klasika grupne faze, mnogima je promaklo da je En-Nesyri ispisao historiju Maroka.

Naime, Maroko je slavio protiv Kanade s 2:1 i tako obezbijedio prvu poziciju u grupi i prolaz dalje, a En-Nesyri je postigao drugi gol za Marokance u 23. minuti.

Youssef En-Nesyri je postao tako prvi Marokanac koji je postizao golove na dva različita Svjetska prvenstva.

Oglasi

Prije četiri godine, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, En-Nesyri je uspio postići gol u remiju Maroka 2:2 protiv Španije, protiv koje bi se Maroko mogao sastati u osmini finala.

Od 20 sati se igraju utakmice Španija - Japan i Njemačka - Kostarika za rasplet u E grupi, nakon čega će Maroko i Hrvatska saznati protivnike u osmini finala.

Marokanci će ići na drugoplasiranog iz grupe E, a Hrvatska na prvoplasiranog.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ako je jedini Marokanac sa golovima u dva izdanja Svjetskog prvenstva, En-Nesyri nije jedini Marokanac sa dva postignuta gola na završnom turniru.

Ostala tri igrača sa dva gola su: Abderrazak Khairi (SP 1986), Salaheddine Bassir i Abdeljalil Hadda (SP 1998).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi