Novi skandal na bh. terenima: U košarci "nošena", a u fudbalu sve regularno

Nevjerovatno kakav gol je priznat

Novi skandal na bh. terenima: U košarci "nošena", a u fudbalu sve regularno

A. Čaušević

Svako malo pojavi se se neki snimak sa bh. terena koji se može okarakterisati kao skandalozan. 

Posljednjih godina ženski fudbal je sve popularniji u BiH. U prilog tome ide i domaćinstvo U17 Evropskog prvenstva za žene koje je UEFA dodijelila upravo našoj zemlji.

Prije nekoliko dana pisali smo o skandalu sa meča Premijer lige za žene kada je duel Fortune iz Živinica i NK Široki Brijeg prekinut je u 60. minuti kod vodstva domaćeg tima 1:0 zato što u jednom trenutku na stadionu nije bilo policijskih službenika.

Minulog vikenda desio se još jedan skandal i to na meču Prve lige Federacije za žene između Intera iz Posušja i Libera iz Goražde.

Domaći su stigli do pobjede u 89. minuti kada je mrežu zatresla Petra Marić i to nakon evidentnog igranja rukom.

Oglasi

Marić je ponijela loptu rukom, košarkaškim riječnikom napravila je "nošenu", a glavni sudija meča Ena Isen iz Semizovca je priznala ovaj gol.

Zaista nevjerovatna i skandalozna odluka zbog koje bi Isen sigurno trebala završiti na hlađenju u narednih nekoliko kola.

Prema zvaničnom zapisniku s utakmice Isen je i fizički napadnuta jer je dobila udarac s leđa od strane igračice Libera Jasmine Čorbandžić.

No description available.

Kod gostiju iz Goražda isključen je i trener Senad Hubjer zbog vrijeđanja sudije. Iz istog razloga crveni je dobila iz Branka Cvijetić, također iz Libera.

Inače, s ovom pobjedom Inter je izbio na prvo mjesto na tabeli sa bodom više od drugoplasiranog Libera. Ova dva tima će do kraja sezone sigurno voditi veliku bitku za ulazak u Premijer ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi