Alić: Mnogi su nas otpisali nakon prvog kola, lijeva noga i slobodnjaci su dar od Boga
Alić je pravo otkrovljenje u Mladosti, a zahvaljujući svojim golovima iz slobodnjaka privukao je pažnju nrkoliko klubova iz Premijer lige

Lijevi bočni Mladosti za SportSport.ba

Alić: Mnogi su nas otpisali nakon prvog kola, lijeva noga i slobodnjaci su dar od Boga · Intervju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon 14. kola u Premijer ligi ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja zauzima devetu poziciju sa 16 bodova, osam više od Krupe koja se nalazi na poziciji koja naredne sezone vodi u niži rang.

Mnogi su prije početka sezone otpisivali klub iz Kaknja, koji je prvi pogođen korona virusom, te su na početku sezone imali velike probleme s pripremnim procesom, ali i rezultatima. Ipak najmlađa ekipa u ligi iz kola u kolo dizala je svoju formu, pobijedili su Željezničar u gostima, uzeli bod Sarajevu kod kuće, pobijedili najveće konkurente u borbi za opstanak, Slobodu, Radnik, Krupu i Olimpik i sigurno da mogu biti zadovoljni postignutim u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Jedno od otkrovenja ekipe koju vodi s klupe Nemanja Miljanović svakako je i 21-godišnji lijevi bočni Enes Alić. Ovaj nogometaš igra sjajno u ovoj sezoni, a za SportSport.ba govorio je o svojim nogometnim počecima, dolasku u Mladosti, dosadašnjem dijelu prvenstva, svojim igrama, ali i interesu drugih klubova za njegove usluge.

Mnogima ste nepoznanica, preko noći ste zbog svojih golova postali popularni i cijenjeni u Premijer ligi, gdje ste i kada započeli svoju nogometnu karijeru?

"Svoju karijeru sam počeo sa sedam godina u FK Gračanica. Nakon toga prešao sam u Bosnu iz Visokog iz koje kao junior odlazim u češku Karvinu na probu. Zadovoljio sam trenera, ali papiri nisu bili uredu i tako da sam otišao u MFK Frýdek Místek, gdje sam također imao probleme oko papirologije i nastupa. Nakon mnogo problema odigrao sam polusezonu u SK Dematrovice, koje se takmiče u trećem rangu takmičenja. Nakon toga igrao sam polusezonu u Švedskoj i vratio sam se kući u BiH"

Nakon povratka iz Švedske trenirali ste u Visokom, a onda je stigao poziv Mladosti da dođete na probu?

"Bila je to dobra solucija jer je Mladost klub koji forsira mlade igrače i daje im šansu za afirmaciju. Došao sam u Kakanj na probu, zadovoljio i potpisao ugovor s klubom. Sigurno da se to pokazalo kao dobar potez, nakon mnogo problema u mojoj dosadašnjoj karijeri".

Mladost su prije početka sezone svi otpisali, ali ste pokazali da možete mnogima pomrsiti račune

"Nakon visokog poraza od Borca u gostima svi su nas otpisali. Mi smo se digli, onda smo sve iznenadili pobjedom na Grbavici, ali što je najvažnije uspjeli smo pobijediti u utakmicama protiv najvećih konkurenata za opstanak. Trenutno smo u dobroj poziciji, ali nema opuštanja, moramo raditi još više i bolje, te pokušati još više napredovati".

Svojim igrama, a posebno golovima iz slobodnjaka oduševili ste cjelokupnu bh.javnost.

"Ispalo je da postignem tri gola u ovoj sezoni i to sva tri iz slobodnih udaraca, protiv Sarajeva, Širokog Brijega i Slobode. Kada me pitaju u čemu je tajna udaraca iz slobodnjaka, nema tu nekih tajni, to je jednostavno dar koji imam i ta lijeva noga koju pokušavam što bolje koristiti. Nadam se da ću i u nastavku sezone imati priliku da postignem koji još gol, ali i da asistiram mojim saigraćima".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zahvaljujući svojim igrama sigurno ste na meti određenih klubova, interesuje nas i koga vidite kao prvaka Premijer lige u ovoj sezoni?

"Ugovor s Mladosti mi ističe na ljeto naredne godine i već imam nekoliko ponuda od drugih ekipa iz Premijer lige. Neću žuriti, trenutno sam fokusiran na sadašnji klub i želim da ispunimo cilj u ovoj sezoni. Kada je u pitanju prvak Premijer lige, mislim da će Sarajevo ponovo prvo proći kroz cilj i odbraniti titulu", kazao je za SportSport.ba Enes Alić, prvotimac FK Mladost Doboj Kakanj.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Uvijek su papiri problem ili ga trener ne miriše
2 1
Mustafa
Nebrini se dijete, možda ste vi otpisani kao fudbaleri al Mušijina kesa sve rješava ! Igrali ili ne igrali vi nemožete nikako ispasti dok je MGM haram sehare !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi