Objavljeni brojevi otkrili puno toga: "Sada mi je sve jasno"

Pred Euro

Objavljeni brojevi otkrili puno toga: "Sada mi je sve jasno"

Edmir Škorić

Službeni brojevi engleskih Sreprezentativaca za Euro 2024. su objavljeni, a čini se da je tako otkrivena jedna taktička promjena u ekipi Garetha Southgatea za meč sa Srbijom.

Gareth Southgate je u četvrtak objavio svoj spisak od 26 igrača prije ovoljetnog turnira. Sa preliminarnog spiska otpalo ih je sedam, uključujući Jacka Grealisha, Jamesa Maddisona i Harryja Maguirea.

Sada, nakon iznenađujućeg poraza od 1:0 protiv Islanda, engleska ekspedicija će otputovati u svoju bazu u Njemačkoj uoči dugo očekivanog otvaranja protiv Srbije 16. juna.

Ko će nastupiti u prvoj utakmici grupne faze u Gelsenkirchenu? Službeni brojevi dresova objavljeni su u subotu ujutro što bi moglo pokazati ko će startati.

Jordan Pickford je broj 1, dakle očekivano bit će na golu. Brojeve 2, 3, 4, 5 i zadužili su Kyle Walker, Luke Shaw, Declan Rice, John Stones i Marc Guehi.

Oglasi

Očekuje se da će Liverpoolov bekTrent Alexander-Arnold igrati u veznom redu nakon što je dobio broj osam. Navijači su to odmah uočili i počeli sa reakcijama na društvenim mrežama.

"Ljut sam na samu pomisao da će Trent kao broj 8 započeti većinu utakmica", napisao je jedan do navijača, dok je drugi dodao: "Sada mi je sve jasno. Trent kao 8 i Jude koji nosi broj 10 govore mi sve što trebam znati".

Jedan je napisao: "Moj savjet za Southgate i Englesku: uvijek započnite s Trentom u veznom redu i gledajte kako Engleska ide daleko na Euru. On je najbolji dodavač lopte kojeg imaju. Iskoristite ga kako treba i vidjet ćete kako će Engleska uzletjeti visoko".

Gareth Southgate je svakako bio impresioniran učinkom Alexander-Arnolda na sredini terena zajedno s Conorom Gallagherom dok je eksperimentirao u njihovoj 3:0 pobjedi nad BiH u ponedjeljak. Arnold je u tom meču postigao jako lijep gol na asistenciju Grealisha.

Engleska Euro otvara utakmicom protiv Srbije, a igraće u grupi još sa Slovenijom i i Danskom. Prvi meč igra 16. juna na stadionu Schalkea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi