Hladan tuš na Wembleyu, pala velika bruka u Rumuniji
FOTO: EPA

Prijateljske utakmice

Hladan tuš na Wembleyu, pala velika bruka u Rumuniji

Haris Zilić

Širom Evrope večeras su igrane prijateljske utakmice koje su za većinu selekcija bile i generalna proba pred nastup na Evropskom prvenstvu, a vidjeli smo neke senzacionalne rezultate.

Engleska je nakon trijumfa protiv naše selekcije Bosne i Hercegovine rezultatom 3:0 u Newcastleu, večeras ugostila Island u Londonu na kultnom Wembleyu.

Island je šokirao Engleze i "zaledio" Wembley ostvarivši trijumfa rezultatom 1:0. Gol za skandinavsku selekciju postigao je Thorsteinsson u 12. minuti utakmice na asistenciju Haraldsona.

Reprezentacija Rumunije se propisno obrukala u generalnoj probi pred nastup na Evropskom prvenstvu.

Rumunji su večeras u Bukureštu remizirali sa autsajderom Lihtenštajnom rezultatom 0:0 i alarmi su dobro upaljeni, navijači su bijesni u ovoj zemlji, pogotovo jer je Rumunija nedavno remizirala i sa Bugarskom također 0:0.

Dakle, Rumunji na EURO idu nakon dvije utakmice bez pobjede i bez postignuog gola i senzaiconalnog remija protiv Lihtenštajna koji je došao do jednog od najboljih rezultata u posljednjih nekoliko godina.

Oglasi

Albanija je napravila dobru uvetiru pred EURO, savladali su Azerbejdža rezultatom 3:1 u utakmici koja je odigrana u mađarskom Haladasu. Golove za Albance dali su Bajrami, Manaj i Laci, a za Azerbejdžan strijelac je bio Gurbanli.

Rusija je deklasirala Bjelorusiju sa 4:0. Dva gola postigao je Chalov, po jedan gol dali su Oblyakov i Tyukavin.

Armenija je bila bolja od Kazashtana rezultatom 2:1. Autogol postigao je Marochkin, a strijelac za Armeniju bio je još i Bichakchyan, dok je za Kazahstan gol dao Islamkhan iz penala u posljednjim sekundama utakmice.

Prijateljske utakmice:

Albanija - Azerbejdžan 3:1
Armeija - Kazahstan 2:1
Bjelorusija - Rusija 0:4
Engleska - Island 0:1
Rumunija - Lihtenštajn 0:0

Top Komentari

Sanska_Prangija
Geografski gledano se skandinavija sastoji od norveske, svedske i finske
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi