Šest dana prije Eura u Njemačkoj sve "gori", traži se velika promjena, Nagelsmann već odlučio

Ima povjerenje selektora

Šest dana prije Eura u Njemačkoj sve "gori", traži se velika promjena, Nagelsmann već odlučio

Edmir Škorić

Njemačka reprezentacija teško je izborila pobjedu protiv Grčke u posljednjoj provjeri uoči Evropskog prvenstva.

Nakon ozbiljne pogreške Manuela Neuera, njemačka reprezentacija je u nastavku preokrenula utakmicu i ipak došla do pobjede rezultatom 2:1, ali nije ostavljen dobar utisak i čini se kako Nijemci s pravom brinu prije turnira koji se u njihovoj zemlji održava od 14. juna do 14. jula.

Na generalnoj probi uoči Evropskog prvenstva protiv Grčke Manuel Neuer napravio je još jednu veliku pogrešku kod primljenog gola. Reprezentacija je suočena s raspravom u loše vrijeme. Selektor je u tome kategoričan.

Htio-ne htio, Julian Nagelsmann je bio prisiljen na golmansku raspravu. Da li bi Neuer trebao da brani ispred Marc-Andre ter Stegena, koji nikada nije dobio nijednu minutu na velikim turnirima i vječito je broj 2 u selekciji iako sjajno brani godinama u Barceloni.

Popis pogrešaka 38-godišnjeg Neuera postao je alarmantno dug u posljednjih nekoliko sedmica. U remiju 0:0 u ponedjeljak protiv Ukrajine, golman Bayerna je sačuvao mrežu, ali je ponovo pravio nepromišljenje poteze.

Oglasi

Nedugo prije kraja utakmice, ipak je na svoj uobičajeni način otišao daleko od svog gola i zaustavio napad gostiju. No, njegovo ležerno odigrano dodavanje odsjelo je na rivalu, Artem Dovbyk je jurnuo sasvim sam prema napuštenom njemačkom golu, ali na sreću njemačke reprezentacije zaustavio ga je zvižduk ofsajda.

U polufinalu Lige prvakaprotiv Real Madrida, Neuer je u početku pokazao briljantne odbrane, ali pogreška je dovela do poraza 1:2. Sada je protiv Grčke izgledalo u momente očajno, mada je opet imao nekoliko sjajnih odbrana.

Legendarni njemački fudbaler Lothar Matthaeus nakon utakmice Njemačka - Grčka govorio je otvoreno o nesigurnosti Neuera, rekavši da mu se često u Bayernu tokom sezone dešavalo da kiksa i da ne unosi sigurnost u ekipu Njemačke pred Euro.

Naravno sve ovo dolazi u lošem trenutku jer je ostalo još samo šest dana do Eura. Stoga je Nagelsmann pokušavao da smiri stvari koliko god je to moguće i da zaustavi žestoke kritike na račun slavnog golmana.

"Neću dopustiti da dođe do bilo kakve rasprave, čak i ako to sada svi pokušaju", izjavio je Nagelsmann.

Oglasi

Selektor je kasnije na press konferenciji nakon gostovanja u TV studiju opet jasno dao do znanja kako će se odnositi prema najnovijoj Neuerovoj pogrešci: nikako - i to zbog niza pogrešaka.

“Interno, nećemo niti gledati na pogrešku, niti raspravljati o njoj, niti se petljati oko pitanja golmana", najavio je Nagelsmann: “On ima moje povjerenje. Imao je tri odbrane svjetske klase, što nedvojbeno ne uspijeva svakome. Sada to nije gomilanje pogrešaka".

No, njemačka sportska javnost je zabrinuta, smatraju da bi Nagelsmann morao dati šansu Ter Stegenu, ali bivši trener Bayerna odlučan je da 38-godišnjak bude prvi izbor i to će vjerovatno biti slučaj u meču protiv Škotske u petak na otvaranju Eura.

Podsjetimo da je Njemačka u grupi sa Škotskom, Mađarskom i i Švicarskom. Naizgled ne tako teška grupa, ali sasvim je sigurno da ovakva Njemačka neće lako izlaziti na kraj sa tim selekcijama. Kao domaćina mnogi je vide među favoritima za Euro, ali pitanje je hoće li pronaći način da završe na tronu ispred moćnih fudbalskih sila kakve su Engleska ili Francuska.

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Ma nije to vise ona njemacka, potpuno drugih igraci, slican slucaj kao kod nas, tako i kod italije!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi