Englezi brutalno spušteni na zemlju: "Previše arogancije za zemlju koja ima jedan trofej"
Foto: David Klein Sportimage

James McClean iskreno

Englezi brutalno spušteni na zemlju: "Previše arogancije za zemlju koja ima jedan trofej"

Midhat Šljivak

Engleska je na Evropsko prvenstvo u Njemačku stigla po mnogima kao glavni favorit za osvajanje naslova prvaka. Međutim, igra Gordog Albiona ne obećava previše iako su savladali Srbiju (1:0), te remizirali s Danskom (1:1). Nekadašnji irski reprezentativac James McClean tvrdi da se Englezi previše dižu za naciju s jednim trofejom.

Engleska je izgledala veoma slabo u duelima protiv Srbije i Danske. Srbiju su nekako pobijedili s 1:0, a protiv Danske na kraju mogu biti sretni što su osvojili jedan bod (1:1).

Izabranici Garetha Southgatea ne izgledaju kao selekcija koja je glavni favorit za trofej prvaka Starog kontinenta. To im je u lice odlučio reći i nekadašnji irski reprezentativac James McClean.

"Za zemlju koja je osvojila jedan trofej prvaka svijeta i koja nikad nije osvojila Euro, ponašaju se veoma arogantno smatrajući da će lako osvojiti trofej", govori McClean.

Ovaj 35-godišnji fudbaler smatra da je unutar engleskog tima dosta precijenjenih igrača, a posebno je izdvojio vezistu Arsenala Decalana Ricea.

"Declan Rice je poprilično precijenjen igrač. Da me ne shvatite pogrešno, smatram ga veoma dobrim fudbalerom, ali način na koji engleski mediji pišu hvalospjeve o njemu, to je jednostavno previše."

Oglasi

"Za mene on nije igrač svjetske klase. Ne vjerujem da bi upao u ekipu Manchester Cityja ispred Rodija. Znam da je Toni Kroos u penziji, ali to je svjetska klasa, diktira igru. Rodri isto to radi", zaključio je McClean.

James McClean poznato je lice s engleskih terena. 35-godišnji krilni fudbaler nastupao je za Sunderland, Wigan, WBA i Stoke City, a sada je član Wrexhama.

Za reprezentaciju Republike Irske odigrao je čak 103 utakmice i zabio je 11 pogodaka. Reprezentativnu karijeru je završio prošle godine.

Gareth Southgate pod žestokim kritikama

Selektor Engleske Gareth Southgate našao se pod žestokim kritikama engleske javnosti. Nisu na Ostrvu zadovoljni i to je jasno po komentarima.

Oglasi

"Isuse, ovaj čovjek je najplaćeniji selektor sa pet miliona funti godišnje"...

"Gareth Southgate je glavni krivac za očajnu igru. Taktički je katastrofalan".

Ovo su samo neki u nizu komentara Engleza na vođenje reprezentacije od strane Southgatea i definitivno da bi protiv jačih selekcija ovakvom igrom Gordi Albion doživio debakl.

Sreća po Engleze je da su već 99 posto u drugom krugu i ko zna, možda proigraju u nokaut fazi takmičenja.

# TIM U P N I GR BOD
1 Engleska 2 1 1 0 1 4
2 Danska 2 0 2 0 0 2
3 Slovenija 2 0 2 0 0 2
4 Srbija 2 0 1 1 -1 1

Top Komentari

user1574859714
A to znamo odavno.Da su bahati,arogantni,ssmoljubljivi a u stvari ništa posebno. Ni do clanaka špancima,nijemcima,francuzima,italijanima...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi