Očajni Englezi uz Pickforda i sreću spašavali bod protiv Danske!
FOTO: EPA

Imali su dosta sreće

Očajni Englezi uz Pickforda i sreću spašavali bod protiv Danske!

Esmer Oštraković

Danska i Engleska podijelili su bodove u utakmici drugog kola Evropskog prvenstva, a konačan rezultat bio je 1:1.

Mnogo priče, posebno u engleskim medijima biti će večeras, ali i narednih dana zbog očajne igre njihove reprezentacije. Kiks se desi, ali kao i protiv Srbije Englezi su i večeras odigrali novu očajnu utakmicu.

Danci su bili dosta bolji protivnik večeras i da su ostvarili pobjedu to nikako ne bi bilo nezasluženo. Činjenica da Danci više mogu žaliti jer nisu osvojili tri boda na ovoj utakmici najbolje opisuje kakvo je stanje na terenu bilo.

Već u prvoj minuti utakmice šansa za Dansku. Hojbjerg je uputio snažan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je Pickford odmah napravio sjajnu odbranu.

Englezi su na svoju prvu šansu čekali do 13. minute kada je Foden šutirao, ali lopta ide visoko preko gola.

Oglasi

Pet minuta kasnije velika greška odbrane Danaca, a sve je iskoristio Harry Kane koji je postigao gol za vodstvo Engleske.

Sjajnu priliku u 32. minuti imao je Jonas Wind koji je šutirao, ali je u posljednji trenutak blokiran njegov udarac.

Dvije minute kasnije poravnanje. Victor Kristiansen dodaje loptu do Hjulmanda koji je sa tridesetak metara postigao prelijep pogodak i tako donio poravnanje svojoj ekipi.

Trenutak kada je Danska došla do poravnanja.

Pet minuta kasnije Andersen je sjajno šutirao nakon kornera, ali lopta je otišla malo preko prečke i Englezi su imali dosta sreće.

Dvije minute kasnije Foden dobro šutira, ali Schmeichel je dobro reagovao i nije dopustio igraču Manchester Cityja da postigne gol.

Oglasi

Posljednju šansu u prvom poluvremenu imao je Hojbjerg za Dansku, ali Pickford je još jednom jako dobro reagovao.

Drugo poluvrijeme nije pružilo ništa sve do 71. minute kada je Watkins bio u dobroj prilici, ali je Schmeichel ponovo dobro reagovao.

Nakon toga ponovo dominacija Danaca koji su imali nekoliko sjajnih šansi da dođu do vodstva.

Hojbjerg je u 73. minuti šutirao, ali ko zna koji put večeras je svoju reprezentaciju spasio Pickford.

Isti igrač je šutirao četiri minute kasnije, ali ponovo se istakao golman Evertona i Engleske.

Novi duel Pickford i Hojbjerg imali su u 85. minuti kada je golman Evertona bio matiran, ali je lopta prošla malo pored gola.

Na kraju je utakmica završena bez pobjednika, a dosta sretniji zbog toga mogu biti Englezi.

Trenutna tabela grupe C:

# TIM U P N I GR BOD
1 Engleska 2 1 1 0 1 4
2 Danska 2 0 2 0 0 2
3 Slovenija 2 0 2 0 0 2
4 Srbija 2 0 1 1 -1 1

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Bolje onaj sastav igrao sto su protiv bosne igrali, pogotovo onaj sto je zabio penal, nikad nisam svahtio sta ljudi vide u onom kane!
0 0
Robijasi_It
Reprezentacija koja ne da igricami Manchester uniteda da igraju e tako se predstavlja..Maino na klupi a njegovu poziciju igra arnold iz liverpoola Luke Shaw je bolji povrijedjen od njihovog svakog lijevog beka..Maguaier daleko kvalitetni od cjele odbrane..Rasford II ako nije u formi opasni je od svih krila koja su igrala do sad...a isto tako i Sancho..znaci dokazano i vidljivo da su obicna nula bez igraca Manchestera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi