Igrači najjače evropske reprezentacije poput vojnika: "Puzali smo po ovčjem izmetu"

Pripreme su bile jako teške

Igrači najjače evropske reprezentacije poput vojnika: "Puzali smo po ovčjem izmetu"

Edmir Škorić

Ostalo je još samo pet dana do početka Evropskog prvenstva koje se od 14. juna do 14. jula igra u Njemačkoj, te svi nestrpljivo čekaju da krene jedan od najpraćenijih događaja u 2024. godini.

Bit će to zaista fudbalski praznik, uživaćemo u utakmicama najjačih reprezentacija na Starom kontinentu, a mnogi smatraju da su prvi favoriti za osvajanje Englezi.

Aktuelni viceprvak Evrope izgubio je od Italije na penale posljednje finale, a sada želi konačno da se popne na tron. Uz Engleze, favoritima se smatraju Francuzi, Nijemci, Španci, Portugalci, Italijani...

Gareth Southgate vodi Englesku već gotovo deceniju, au svojim počecima na čelu Tri lava vodio je svoje igrače u trening kamp Kraljevske mornarice.

Southgate je preuzeo vodstvo Engleske 2016., zamijenivši Roya Hodgsona nakon sramotnog ispadanja Islanda s Eura 2016.

Oglasi

Od tada je Southgate pomogao Engleskoj da se plasira u četvrtfinale i polufinale Svjetskog prvenstva 2018., odnosno 2022., kao i u finale Eura 2020.

U svojoj prvoj godini na čelu Engleske, Southgate je odveo svoje igrače u trening kamp koji je organizirala Kraljevska mornarica 2017. godine. Igrači su bili iznenađeni kada su ih vojnici Kraljevske mornarice zamolili da se riješe svojih telefona.

Dobili su vojne uniforme umjesto majica za trening Engleske i svaki je dobio torbu od 21 kg, a također im je bilo dopušteno telefonirati kako bi rekli svojim porodicama gdje su. Na ovom putovanju sudjelovao je i kapiten Engleske Harry Kane, koji je rekao da je ovo učvrstilo vezu između igrača.

“To je pomoglo cijelom timu da se bolje upozna. Tri dana nismo imali telefone i kampirali smo u šumi. To nam je pomoglo, ne samo kao timu. To nam je pomoglo da se zbližimo. Išli smo na kampiranje i naučili su nas da sami gradimo šatore".

“Probudili smo se u zoru i odmah krenuli penjati se po planinama s torbom na leđima. Imali smo i padova. Bilo je zabavno, iako mislim da su izostavili neke teške dijelove", poručio je kane.

On je također dodao da su morali da pužu po blatu gdje je bilo izmeta i kamenja, a sve na naredbe vojnika.

Top Komentari

Adrian
Po čemu su najjača reprezentacija, pitam za druga?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi