Engleska gubi dragulja: "Važnije je da sluša svoje srce nego moje savjete"
Mladić je nastupao na nekim nezvaničnim okupljanjima škotske omladinske selekcije, no nije nikada odigrao neku zvaničnu utakmicu ni za Škotsku, a ni za Englesku, ali sve ukazuje na to da će ipak u budućnosti odabrati Škotsku

Za koga će igrati McTominay?

Engleska gubi dragulja: "Važnije je da sluša svoje srce nego moje savjete"

E. Škorić

Englezima stalno prebacuju kako nemaju kvalitetnih igrača, a sada kada su ih počeli 'stvarati', oni se odlučuju igrati za drugu reprezentaciju?

Scott McTominay (21) je prošle srijede igrao umjesto Paula Pogbe u Sevilli od prve minute odlukom Josea Mourinha i ovaj dečko smatra se budućnošću Uniteda. I dok se nameće za prvi tim sa 21 godinom, postavlja se pitanje - za koju reprezentaciju će igrati?

Mc Tominay je rođen u engleskom Lancasteru, ali njegovi korijeni su iz Škotske i on je navodno obećao da će u budućnosti igrati za Škotsku, iako se Englezi boje da će izgubiti još jedno talentovano dijete.

Mladić je nastupao na nekim nezvaničnim okupljanjima škotske omladinske selekcije, no nije nikada odigrao neku zvaničnu utakmicu ni za Škotsku, a ni za Englesku, ali sve ukazuje na to da će ipak u budućnosti odabrati Škotsku.

Jose Mourinho je razgovarao s njim, ali nije želio da pravi pritisak na veznjaka, pa želi da se skoncentriše isključivo na klupsku karijeru, a da onda srcem izabere reprezentaciju.

"Njegovo srce je važnije od mog savjeta, jer moje razmišljanje i savjetovanje je čisto sa stanovišta karijere. Dao sam mu savjet, ali njegovi roditelji su mu bitniji od mene i morat će sam donijeti takvu odluku", kazao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Bitan i najbitniji od svega je njegov osjećaj, osjećaj njegove porodice. Imat će dobru karijeru bez obzira koju reprezentaciju izabere, ako bude imao izbor - ako ga Škotska i Engleska namjeravaju zvati", tvrdi Mou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi