Engleska i SAD idu dalje, poznata prva dva para osmine finala

Poznat rasplet u grupi B

Engleska i SAD idu dalje, poznata prva dva para osmine finala

Esmer Oštraković

Odigrane su posljednje utakmice u okviru grupne faze u grupi B. Engleska je sa 3:0 savladala Vels, dok je SAD ostvario minimalnu pobjedu od 1:0 protiv Irana.

Nakon ovakvih rezultata jasno je da Englezi idu u osminu finala sa prve pozicije, dok je SAD drugi, te su poznata dva para osmine finala.

Engleska će tako za protivnika imati reprezentaciju Senegala, dok će SAD igrati protiv Nizozemske za plasman u narednu fazu takmičenja.

Prvo poluvrijeme na utakmici između Engleske i Velsa nije pružilo ništa, ali su zato u drugom poluvremenu viđena tri gola.

Prvo je u 50. minuti gol za vodstvo reprezentacije Engleske postigao Rashford iz slobodnog udarca. Samo dvije minute kasnije bilo je 2:0.

Kane je uzeo loptu nakon velike greške odbrane Velsa, te je majstorski asistirao za Fodena koji pogađa za 2:0.

Oglasi

Konačan rezultat na ovoj utakmici svojim drugim golom postavio je Rashford u 68. minuti nakon sjajne solo akcije.

SAD je u direktnom okršaju protiv Irana ostvario minimalnu pobjedu od 1:0, te je tako izboren prolaz u osminu finala.

Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj dominaciji SAD-a, a jedini gol viđen je u 38. minuti, te je tada postavljen konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Strijelac gola koji je SAD odveo u osminu finala bio je Pulišić nakon asistencije Desta. Iran je do kraja utakmice pokušao doći do poravnanja, ali to im nije pošlo za rukom.

Imali su nekoliko prilika u drugom poluvremenu za poravnanje, ali nisu uspjeli matirati golmana SAD-a, te je na kraju utakmica završena sa 1:0 u korist SAD-a.

Top Komentari

mate.raguz
Rane mi, dobar ovi sudija!Ono je bija kazneni udarac ,ali aj ga sviraj Ameriki:)Dobro je nek oni imuslemani nisu dobili ali sudija im je prisudija bas:)
1 12
Samir55
Bravo za Amerikance! Nakon sto su se obrukali 2018.godine kad nisu izborili nastup u Rusiji, ovaj put ne samo da su se izborili nego su i prosli grupnu fazu. Vec sada su ostvarili dobar uspjeh bez obzira kako ce proci protiv Holandjana. Ne mislim da ih mogu dobiti, ali opet, nikad se ne zna. Cuda se desavaju.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi