Utakmica Engleska - Island igra se u Albaniji?

Zbog pravila britanske Vlade

Utakmica Engleska - Island igra se u Albaniji?

Edmir Škorić

Ako je potrebno, Albanija je postala vodeći kandidat za domaćina utakmice Lige nacija Engleske protiv Islanda sljedeće srijede.

Odigravanje utakmice došlo je pod znak pitanja zbog nove zabranje britanske Vlade za posjetitelje iz drugih zemalja, konkretno za one koji dolaze iz Danske. Nogometaši Islanda upravo su preko Kopenhagena trebali da lete prema Britaniji.

Na ovaj način uskraćeno im je da uđu u Veliku Britaniju ili moraju odraditi karantin. Stoga, ukoliko zabrana ostane na snazi, a Engleski nogometni savez pokušava iznađi rješenje u dogovoru sa Vladom, Albanija se ponudila da ugosti obje reprezentacije.

Albanci su spremni da na njihovom tlu Enlezi i Islanđani odigraju svoj meč i to su saopštili Engleskom nogometnom savezu, pa nije isključeno da se to na kraju i dogodi.

Top Komentari

SeoRusilac
Škoriću eno Anel objavio story na Instagramu.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi