Italija i Nizozemska remizirali u Bergamu, Belgija slavila na Islandu

Mečevi 4. kola Lige nacija

Italija i Nizozemska remizirali u Bergamu, Belgija slavila na Islandu

E. Čaušević

Reprezentacija Italije večeras je u Bergamu ugostila Nizozemsku u meču 4. kola Lige nacija, a meč je nakraju završen 1:1.

Italijani su odlično počeli večerašnji meč i u 16. minuti uspjeli su da povedu sa 1:0. Barella je upisao asistenciju, a mrežu Nizozemaca zatresao je Pellegrini.

Međutim, Nizozemci su brzo uspjeli da se vrate u meč i nisu dopustili da ih ovaj gol izbaci iz takta.

Gosti su u 25. minuti uspjeli da poravnaju na 1:1. U centru pažnje našao se Van de Beek koji je savaldao Donnarummu i vratio je stvari na početak u ovoj utakmici.

U finišu prvog dijela Italijani su ponovo mogli do prednosti. Ovaj put u šansi je bio D'Ambrosio, ali je Cillessen fantastično odbranio njegov udarac i sačuvao svoju mrežu.

U nastavku utakmice nismo gledali nešto uzbudljiv fudbal. Obje ekipe stvorile su nekoliko solidnih prilika, ali niko nije uspio ozbiljnije da zaprijeti, te se rezultat nije mijenjao i meč je završen 1:1.

Prvo mjesto u našoj grupi preuzeli su Poljaci koji imaju sedam bodova, dok je Italija druga sa šest. Nizozemci imaju pet, a BiH je posljednja sa dva osvojena boda.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Novu pobjedu večeras je upisala Belgija koja je u gostima savladala Island sa 2:1. Belgijanci su poveli u devetoj minuti golom Lukakua, ali je Island poravnao na 1:1 već osam minuta kasnije.

Ipak, u 38. minuti Lukaku je golom iz penala uspio da povisi na 2:1 i ispostavilo se da je to konačan rezultat ovog meča. Belgija je prva u grupi sa devet bodova, dok je Island prikovan za dno bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije