Englezi zatvaraju londonske aerodrome na dan finala zbog straha od neplaniranih letova iz Italije?
FOTO: EPA

Navijači Italije najavili dolazak bez obzira na zabrane

Englezi zatvaraju londonske aerodrome na dan finala zbog straha od neplaniranih letova iz Italije?

Haris Zilić

Finalni duel EURO-a između Italije i Engleske u Londonu u nedjelju 11. jula ima vatreni uvod.

Britanske vlasti zabranile su dolazak navijačima Italije, koji su namjeravali doći dan prije il ina dan utakmice, a kao razlog navedena je trenutna situacija izazvana pandemijom koronavirusa i kako bi se izbjegle gužve koje se ne mogu kontrolisati.

Britanski ministar saobraćaja Grant Schapps također je rekao da navijači Italije ne smiju ući u London radi sigurnosnih razloga.

"Teško je organizovati grupe koje dolaze na dan ili dva. To su stotine letova, teško je sve to kontrolisati, pogotovo u današnje vrijeme u kakvom se svijet nalazi, izazvano pandemijom koroanvirusa", rekao je Schapps i dodao:

"Navijači koji krenu na rizik bit će vraćeni odmah s aerodroma i tu nema više dileme."

Pored navedenog, Englezi će razmšljaju i o zatvaranju aerodroma u Londonu na dan utakmice, kako bi se spriječio dolazak neplaniranih čarter letova iz Italije.

Navodno su Italijani spremni krenuti čarter letovima prema Londonu da bodre svoju selekciju uz poštivanje svih epidemiloških mjera, ali Englezi imaju navodno "strah" od veće grupe ljudi na ulicama glavnog grada.

"Ako bude potrebno zatvorit ćemo aerodrome na dan utakmice. Nadam se da neće doći do te situacije i da će svi misliti prvenstveno na svoje zdravlje, ali i zdravlje ostalih. Čekat ćemo končanu odluk vlade ", naveli su iz ministarstva saobaćaja.

Top Komentari

bk123
Hajde , Italijani dobijete ovo finale. Ako možete napunite ****a do vrha...ništa drugo nisu zaslužili
8 0
AsmirM
Sramota , sto Uefa nije zamjenila domacinstvo . Ćeferin samo se.re istobkao i sa superligom nista nula bodova.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti