Britanska vlast zabranila dolazak navijačima Italije na finale EURO-a u London
FOTO: EPA

Burno pred veliki meč na Wembleyu

Britanska vlast zabranila dolazak navijačima Italije na finale EURO-a u London

Haris Zilić

U nedjelju 11. jula očekuje nas finale EURO-a.

U finalu na Wembleyu u Londonu snage će odmjeriti Italija i Engleska, a dva dana prije finala burno je u Evropi.

Britanski ministar saobraćaja Grant Schapps rekao je da navijači Italije ne smiju ući u London radi sigurnosnih razloga.

"Teško je organizovati grupe koje dolaze na dan ili dva. To su stotine letova, teško je sve to kontrolisati, pogotovo u današnje vrijeme u kakvom se svijet nalazi, izazvano pandemijom koroanvirusa", rekao je Schapps i dodao:

"Navijači koji krenu na rizik bit će vraćeni odmah s aerodroma i tu nema više dileme."

Italijau će tako s tribina u nedjelju bodriti samo navijači koji su imali produženi boravak u Londonu nakon polufinalnog duela protiv Španije.

Top Komentari

NKZ1922
Navijao sam za Engleze od pocetka prvenstva, ali ovo stvarno nema smisla. Nadam se da ce ih Italija natamburat u finalu, toliko da ga pamte narednih 50 godina
35 0
IMPERATOR
Koji je to kompleks od osvajanja trofeja da ce do utakmice zabranit i igračima Italije da dodju na stadion. Mrš stoko narandžasta!
29 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi