Tri utakmice odgođene, dvije pod upitnikom: Šta će zapravo biti za Boxing day u Engleskoj?
FOTO: EPA

Totalni haos

Tri utakmice odgođene, dvije pod upitnikom: Šta će zapravo biti za Boxing day u Engleskoj?

Haris Zilić

Koliko će utakmica engleskog Premiershipa biti odigrano 26.12. prvog dana Boxing daya? Pitanje na koje odgovor vjerovatno nećemo saznati do nedjelje podne.

Ranije su odgođena tri meča, a to su Liverpool - Leeds, Wolverhampton - Watford i Burnley - Everton.

Još dva duela su pod upitnikom, a to su utakmice Tottenham - Crystal Palace i West Ham - Southampton.

Novi omikron soj koronavirusa izazvao je totalni haos u Engleskoj, a u FA su trude da maksimalno ispoštuju tradiciju Boxing daya, ali čini se da je viša sila u pitanju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što je sigurno tri meča će biti odigrana u nedjelju, odgode kola neće biti, a ukupno u četiri profesionalne lige u Engleskoj odgođene su 23 utakmice koje su se trebale odigrati u nedjelju 26. decembra.

Haos je možda i blaga riječ da opiše ono što se dešava u Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi