Žrijeb je donio spektakl: Veliki derbi u osmini finala

Sudar dva favorita

Žrijeb je donio spektakl: Veliki derbi u osmini finala

Haris Zilić

Engleski Liga Kup lagano ulazi u najuzbudljivji dio, obavljen je žrijeb za osminu finala i donio je veliki derbi između Manchester Citya i Liverpool, tako da ćemo nakone eliminacije Arsenala i Chelseaja prije četvrtine finala ostati bez još jednog favorita za trofej.

Redsi brane trofej od prošle sezone, a nakon penala u prethodnoj rundi su eliminisali Derby County. Klopp je u toj utakmici priliku dao omladincima tima, vidjet ćemo kako će spremiti meč protiv Građana.

U ostalim duelima također ima nekoliko zanimljivih parova, a izdvaja se također duel Newcastlea i Borunemotuha koji je drugi duel premijerligaša u ovoj fazi.

Gillingham je do osmine finala stigao kao četvrtoligaš i član League Two, a kuglice su mu u osmini finala odredile gostovanje Wolverhamtponu.

Charlton će dočekati Brighton i to bi mogao biti zanimljiv meč i prilika da možda trećeligaš kreira još jedno iznenađenje.

MK Donsi još jedan trećeligaš i čan League One dočekuju Leicester koji ove sezone ne igra baš dobro.

Oglasi

Manchester United je nakon drame protiv Aston Ville u prošlom kolu sada dobro prošao. Za protivnika su dobili Bunrley i susret se igra na Old Traffordu što Crvene đavole stavlja kao favorite.

Southampton bi trebao imati "lagan" zadatak na svom terenu protiv Lincoln Citya.

Snaće ge u osmini finala odmjeriti i bivši prvaci Engelske, Blackburn će dočekati tim Nottinghama i ovo bi mogla biti najzanimljivija utakmica ove runde, naravno nakon derbija Manchester Citya i Liverpoola.

Utakmice osmine finala Liga Kupa poznatijeg kao EFL Carabao Kup igrat će se krajem decembra po završetku Mundijala u Kataru.

Finale je zakazano u Londonu na Wembleyu 26. februara 2023. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi