Nisu htjeli da bježe, a to je bila velika greška: Dvojicu navijača su okružili, pa ih počeli tući

U Engleskoj ništa novo

Nisu htjeli da bježe, a to je bila velika greška: Dvojicu navijača su okružili, pa ih počeli tući

Edmir Škorić
Teme:

U subotu je u okviru 45. kola engleskog Championshpa snage odmjerili Hull City i Swansea, a na kraju je bilo 1:1.

Duel timova iz sredine tabele završio se bez pobjednika. Iako su domaći već u trećoj minuti poveli autogolom, u 39. minuti je Cundle donio Swanseaju izjednačenje za podjelu bodova.

Ovim remijem Hull je ostao 14. sa 57 bodova, dok je Swansea 10. sa 63 boda. Obje ekipe kraj prvenstva dočekuju bez ikakvih ambicija jer su u sredini tabele i igraju samo za prestiž.

Mnogo veća borba je ipak viđena izvan terena, nedaleko od stadiona. Na internetu se pojavio snimak navijačkog obračuna, a u tučnjavi je učestvovalo tek nekoliko osoba.

Dvojica gostujućih navijača su se povlačila pred grupom pristalica domaćih. Isprva nisu pokušavali da pobjegnu, tek su se pomalo povlačili nazad, ali susreli se se sa brojnijom grupom navijača koji su ih počeli tući.

Obojica su dobili nekoliko udaraca u glavu, ali su ubrzo shvatili da je vrag odnio šalu, pa su kroz kapiju napustili prostor i dali se u bijeg.

Oglasi

Definitivno im se treba odati priznanje za stav koji su pokazali, nisu imali namjeru tek tako pobjeći pred mnogo brojnijim fanovima Hull Cityja, ali bilo je jasno da nisu imali nikakve šanse u ovom okršaju.

Također, vidljivo je da su se samo pokušavali odbraniti držeći ruke na glavama, a pokušavali su i da komunikacijom riješe ovu situaciju, što je bilo uzaludno.

Navijačke tučnjave su godinama normalna pojava na engleskim stadionima i do njih uglavnom dolazi izvan stadiona, daleko od kamera, a često sve to, kao i ovaj put, zabilježi nečija kamera na mobitelu, pa se snimak pojavi na internetu.

I navijači West Hama su bili u akciji, a jedan od njih se našao na podu nakon što ga je udario policijski konj...

[twitter]https://twitter.com/footbalIfights/status/1652638262840770560[/twitter]

Top Komentari

nakopitam
Nije to nista kako sam ja adjiju isprebijao. Sellam adjija @Hadzija123
1 0
nakopitam
Onaj karravlah adjija je bjezao ali sam ga ja stigao i isprebijao ga. Mlatio sam ga kurrcem po celu, sva mu glava otekla od moje kite. @Hadzija123
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi