Omiljeni igrač Premier lige doživio veliku transformaciju, mnogi ga ne mogu prepoznati

Obožavali su ga

Omiljeni igrač Premier lige doživio veliku transformaciju, mnogi ga ne mogu prepoznati

Edmir Škorić

Ljubitelji nogometa širom svijeta pamte ga po dugoj smeđoj kosi, ali sada je odlučio da promijeni imidž, zbog čega ga je teško prepoznati.

Igrao je u Engleskoj, a debitanska sezona 2012/13 u dresu Swanseaja bila je najupečatljivija. Tada je doveden za samo 2,2 miliona funti iz Rayo Vallecana, a odmah je u 43 nastupa zabio 22 gola.

36-godišnji Španac također je osvojio jedini trofej u svojoj karijeri u Swanseaju trijumfom u Liga kupu 2013. godine.

Michu je imao tu jednu sezonu iz snova, kasnije je više nije mogao ponoviti. Bio je "one season palyer", a mučio se i sa povredama nakon što je otišao u Napoli na posudbu. Igrao je i za Langero te Oviedo, a 2017. godine objavio je kraj karijere.

Nakon svoje profesionalne igračke karijere, Michu je 2018. preuzeo dužnost direktora nogometa za Langreo, a kasnije je imenovan tehničkim sekretarom Ovieda.

Michu, bivši reprezentativac Španije, dosta se promijenio. Ošišao se, ima modernu bradu, a fanovi poručuju da ga, ma koliko god vremena prošlo, nikada neće zaboraviti.

Oglasi

Veznjak Newcastlea Jonjo Shelvey, koji je igrao zajedno s Michuom, ranije je govorio o tome gdje je smatrao da su stvari krenule loše za njegovog bivšeg saigrača iz Swanseaja.

“Kad sam potpisao, mislim da je Michu bio njihov glavni tip, u smislu golova i toga,” rekao je za The Beautiful Game Podcast 2020.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Onda je sedam dana nakon mene potpisao Wilfried Bony. Osobno mislim da ga je to na neki način izbacilo iz glave, jer je Wilfried došao na veliku stvar i kao glavni napadač, a nakon toga nije baš išlo za Michua. Igrao sam s njim samo šest ili sedam mjeseci, ali moglo se reći da je njegov kraj bio smiješan".

Michu je svakako ostavio dobar utisak tokom karijere, ali jedna sezona iz Swanseaja na njegovu žalost više se nikada nije ponovila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti