United očajan, utučeni Ronaldo krenuo da se bije s rivalom, Newcastle je hit

Premiership

United očajan, utučeni Ronaldo krenuo da se bije s rivalom, Newcastle je hit

E. Škorić

Cristiano Ronaldo teško podnosi kada gubi, pa je imao jedan obračun sa Mingsom tokom duela u Birminghamu gdje je Aston Villa pod vodstvom novog trenera Unaija Emeryja pobijedila Manchester United sa 3:1, dok je Newcastle razbio Southampton kao gost s 4:1 i tako stigao do treće pozicije na tabeli. West Ham je kao domaćin imao prednost protiv Crystal Palacea, ali je poražen sa 2:1 nesretnim autogolom u zadnjim sekundama.

U terminu od 15 sati odigrane su tri utakmice 15. kola engleske Premier lige, a centralni događaj bio je duel Aston Ville i Manchester Uniteda, koji je oslabljen neigranjem četvorice bitnih igrača (Varane, Sancho, Fernandes, Antony) izgubio sa 3:1.

Vilenjaci su fantastično krenuli pod vodstvom novog trenera Unaija Emeryja, imali su 2:0 u 11. minuti. Leon Bailey je postigao lijep gol u sedmoj minuti, a u 11. majstorija Lucasa Dignea iz slobodnog udarca.

U pravo se vrijeme United vratio, jer je nakon udarca Lukea Shawa lopta zakačila Jacoba Ramseyja i odsjela u mreži Emiliana Martineza. Nade gostiju iz Manchestera su bile gotove u 49. minuti. Jacob Ramsey zabija sjajan gol pošto mu je Watkins asistirao.

[twitter]https://twitter.com/PLGoalsToday/status/1589282039882485762[/twitter]

Oglasi

United nije smogao snage da se još jednom vrati, a u 61. minuti utučeni Cristiano Ronaldo imao je jedan žestok sukob sa stoperom domaćih Mingsom, da bi potom obojica dobili po žuti karton. CR je danas nosio kapitensku traku iako je prije nekoliko sedmica nezadovoljan zbog izmjene napustio stadion i bio pod suspenzijom.

[twitter]https://twitter.com/BabacarNdir9/status/1589284124082442241[/twitter]

United ostaje peti sa 23 boda, dok se Villa popela na 14. mjesto sa 15 osvojenih bodova i definitivno je sve izvjesnije da će ostati u ligi, a ko zna, možda će pod Emeryjem do kraja uspjeti da se uključi u borbu za Evropu.

Posebno je danas oduševio Newcastle, koji je s 4:1 slavio u gostima kod Southamptona i sa 27 bodova popeo se na treće mjesto. Tu će i ostati neko vrijeme, barem dok se ne završi duel četvrtoplasiranog Tottenhama i desetoplasiranog Liverpoola.

Miguel Almiron je u 35. minuti "otvorio" domaće, a u nastavku posoa zavšrili napadači Chris Wood i Joe Willock golovima u 58. i 62. minuti. Romain Perraud je u 88. dao utješni gol za Svece, a onda se u strijelce kod gostiju u nadoknadi upisuje Bruno Guimaraes, igrač za kojim "lude" i Real Madrid i Barcelona. 

West Ham je protiv Crystal Palacea vodio s 1:0, na kraju izgubio 1:2. Said Benrahma je na ubačaj Lucasa Paquete pogodio za 1:0 u 20. minuti, ali je Wilfried Zaha u 41. vratio stvari na početak, da bi u završnici Aaron Creswell nesretno zatresao vlastitu mrežu i tako goste častio sa još dva boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uslijedit će duel Tottenham i Liverpoola od 17.30 sati, dok je ranije danas u derbiju Arsenal, kao gost, slavio nad Chelseajem golom Gabriela u 63. minuti nakon sjajno izvedenog kornera od strane Bukaya Sake.

Duelom Spursa i Redsa kompletiraće se kolo, a izvjesno je da će lider ostati Arsenal sa 34 boda, dok je Manchester City drugi sa 32 boda. Naredne utakmice igraju se sljedećeg vikenda, sedam dana prije početka Svjestkog prvenstva u Kataru gdje će se pojaviti veliki broj premierligaških zvijezda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Imaju glupog trenera. Sigurno najlosiji trener u ligama petice. Kad im ode Ronaldo ispsce iz lige!
2 3
user1600705501
Pa mislim United je imao niz od 10 tekma bez poraza , porazi morju stici, onaj tempo sto sad ima Arsenal i City i oni ce ubrzo biti van forme , ne moguce je drzati ovakav tempo do kraja.. lijep pozdrav
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi