Cityjev tinejdžer zabio četiri gola Unitedu, pa ismijavao Cristiana Ronalda
Mladi napadač Manchester Cityja kopirao je Ronaldov novi način proslave pogodaka.

Velika pobjeda, ali pomalo bezobrazan potez

Cityjev tinejdžer zabio četiri gola Unitedu, pa ismijavao Cristiana Ronalda

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo po mnogo čemu je u centru pažnje ove sezone, ali uglavnom po negativnim stvarima i statistikama. Uveo je i novi način proslave, koji je sada ismijao jedan 18-godišnji fudbaler Manchester Cityja.

Portugalac Cristiano Ronaldo ove sezone je vjerovatno najnegativniji fudbaler u Manchester Unitedu uz Harryja Maguirea koji je često na meti navijača zbog svojih katastrofalnih igara.

Ronaldo je još ljetos konstantno bio u centru pažnje jer je htio da napusti klub godinu dana prije isteka ugovora. Htio je da nađe klub u kojem bi igrao Ligu prvaka, no to mu nije pošlo za rukom.

Na kraju je ostao u klubu, a onda je uslijedio niz negativnih statistika. Naime, dva i po mjeseca je bio bez nastupa u prvih 11 u Premier ligi, što mu se nikada u karijeri nije dogodilo.

Prije toga, ostvario je najlošiji plasman u konkurenciji za Zlatnu loptu, odnosno zauzeo je 20. mjesto.

Kao kruna svih gluposti koje je pravio, stigao je odlazak ranije s utakmice protiv Tottenhama gdje je odbio da uđe u finišu meča.

Oglasi

Kažnjen je od strane kluba s milion funti i nije bio u konkurenciji za narednu utakmicu Crvenih đavola, a nakon povratka, odlučio je da promijeni proslavu svojih golova.

"Ronaldovo slavlje je aluzija na položaj u kojem spava kada putuje s momčadi, nešto što nije promaklo njegovim kolegama", objasnio je Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada je U21 tim Manchester Cityja sa 6:1 deklasirao vršnjake gradskog rivala, a čak četiri gola postigao je 18-godišnji Carlos Borges, koji je odlučio, vjerovatno s ciljem da ismijava Ronalda i tako dođe u centar pažnje, u čemu je i uspio, da kopira Ronaldovu proslavu pogodaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi