Doživotna suspenzija za napad na sudiju
Foto - EPA

FA predlaže zakon

Doživotna suspenzija za napad na sudiju

M. Šljivak

Fudbalska asocijacija Engleske sprema nove prijedloge po kojem bi dodatno zaštitila sudije.

Sky Sports danas eskluzivno donosi informaciju da će čelnici Fudbalske asocijacije predložiti novu tačku pravilnika po kojoj će se igrači suočiti sa doživotnom zabranom igranja u slučaju napada na sudije.

FA će sa ovim prijedlogom izaći uskoro, a na ovaj način su odlučili zaštiti sudije što je više moguće.

Također, prije svega će se pokušati ukloniti član o maksimalnoj desetogodišnjoj suspenziji kojim bi se otvorio put ka doživotnoj zabrani nastupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bit će svakako interesantno vidjeti da li će se ovaj zakon primijeniti u Engleskoj i to bi zaustavilo mnoge u raspravama sa sudijama koji su i do sada bile veoma žestoke.

Top Komentari

felix__27
Ok treba Al daj suspenziju za sudije griješe... Npr propusti nesto cigkedno kazni ga sa suspenzijom od 1 god Vidjet ćeš kako ostale sudije otvaraju oči i manje grijese
8 0
Mahatma.Barbie
Jel to Mike Tyson napao sudiju hahahha? Slika nema veze sa člankom.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi