Postignut dogovor, Engleska protiv Islanda ipak na stadionu Wembley

FA i Vlada pronašli zajednički jezik

Postignut dogovor, Engleska protiv Islanda ipak na stadionu Wembley

Edmir Škorić

Englezi su strahovali da bi mogli predati utakmicu Lige nacija Islandu bez borbe, no to se po definitivno neće dogoditi.

Poznato je da je Vlada u Britaniji zabranila dolaske iz mnogih zemalja, između ostalog i iz Danske, a upravo iz Kopenhagena su nogometaši Islanda trebali da krenu put Londona gdje ih čeka meč Lige nacija.

Na kraju, pretpostavilo se da bi se meč mogao registrovati rezultatom 3:0 za Island, mada je Englezima i Albanija nudila pomoć i namjeravala na svom stadionu ugostiti dvije selekcije. 

Engleski nogometni savez pregovarao je sa predstavnicima Vlade i na kraju im je dopušteno da ugoste Island i da odigraju utakmicu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Vlada Velike Britanije napraviće izuzeće i dopustit će reprezentaciji Islanda da doputuje u London, pa će se utakmica po planiranom odigrati na stadionu Wembley 18. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi