Škotima bod protiv Engleske kao pobjeda: U zadnjem kolu svi imaju šanse da prođu dalje!

Bez golova na Wembleyju

Škotima bod protiv Engleske kao pobjeda: U zadnjem kolu svi imaju šanse da prođu dalje!

Endin Čaušević

Repreuzentacija Engleske remizirala je večeras na Wembleyju protiv Škotske (0:0) u meču drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Englezi su svim silama željeli da dođu do pobjede na svom terenu protiv velikog rivala, ali Škotska je uspjela da odoli svim napadima i na kraju na Wembleyju dođe do velikog boda.

Prvi su zaprijetili Škoti u čevtvrtoj minuti kada je pokušao Adams, ali bez promjene rezultata. Englezi su mogli do prednosti u 11. minuti. Nakon kornera najviši u kaznenom prostoru Škotske bio je Stones, ali pogodio je stativu.

Novu veliku šansu reprezentacija Engleske imala je u 28. minuti. Ovaj put nakon centaršuta glavom je pokušao Kane, ano lopta odlazi malo pored gola Škotske.

Samo dvije minute kasnije odlična šansa na drugoj strani. O'Donnell je pokušao i lopta je išla u gol, ali je Pickford maestralno reagovao i spasio svoju mrežu. Na odbijenu loptu natrčao je Adams koji je pokušao glavom, no pored gola.

Englezi su dosta bolje izgledali na početku drugog poluvremena. Domaći prijete već u 48. minuti kada je šutirao Mason Mount, no ponovo je golman Škotske bio siguran.

Oglasi

Samo nekoliko minuta kasnije u šansi je bio Hane koji je pokušao savladati Marshalla nakon ubačaja Jamesa, ali ni ovaj put nije bilo pogotka.

Škotska je mogla kazniti Engleze za promašaje u 63. minuti. Na odbijenu loptu natrčao je Dykes koji je dobro šutirao i činilo se da će to biti gol, ali u posljednji trenutak svoju mrežu spašava Mings.

Do kraja utakmice Englezi su pokušali na sve načine da dođu do pobjede i riješe pitanje prolaska dalje, ali nisu uspjeli, te su Škoti došli do važnog boda koji ih ostavlja u igri za plasman dalje.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

U ovoj grupi prva je Češka s četiri boda koliko ima i drugoplasirana Engleska. Zatim slijede Hrvatska i Škotska koje imaju po jedan osvojen bod.

U posljednjem kolu ove grupe sastaju se Engleska - Češka i Hrvatska - Škotska, te je zanimljivo da sve ekipe imaju šansu da se plasiraju u osminu finala Evropskog prvenstva.

Top Komentari

Eno30
Bogami kako je veceras igrala Škotska lako je moguce da dobiju Hrvatsku.
16 2
edin_93
Englezi telad bili i ostali sa ovakvim igračima ne mogu još uvijek da se riješe "konjskog fudbala" po kojem su oduvijek bili poznati. Ovog selektora motkom natjerat!
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi