Engleska slavila u utakmici koja će se pamtiti po Alvesu

Gol Smallinga dovoljan za pobjedu

Engleska slavila u utakmici koja će se pamtiti po Alvesu

Reprezentacije Engleske i Portugala su večeras na Wembleyju odigrali prijateljsku utakmicu u svrhu pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo. Domaća selekcija je slavila sa 1:0 i to kasnim pogotkom Chrisa Smallinga.

Engleska je tokom većeg dijela utakmice bila bolji rival, ali čak ni moćni napad Gordog Albiona sve do samog finiša utakmice nije uspijevao pronaći rješenje za Portugalce, koji su od 35. minute igrali sa igračem manje.

Tada se desio detalj koji je u potpunosti zasjenio sve ostalo što se dešavalo na terenu Wembleyja. Portugalski stoper Bruno Alves napravio je jedan od najbrutalnijih prekršaja u posljednje vrijeme kada je startovao na Harryja Kanea. Fudbaler Fenerbahčea je nogom udario Kanea u glavu, a sudac mu je opravdano pokazao crveni karton. Opšti dojam je da je napadač Tottenhama dobro prošao u ovoj situaciji...

Sve do 86. minute rezultat je bio 0:0, a onda je na asistenciju Sterlinga za pobjedu Engleske pogodio Smalling.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa su Englezi pred svojim navijačima proslavili pobjedu koja će im donijeti dodatno samopouzdanje pred put u Francusku.

Prijateljska utakmica:

Engleska - Portugal 1:0 (Smalling 86')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi