U srcu Evrope napravili gaf koji je iznervirao Srbe: "Barem nisu stavili Kosovo"

U najavi nadolazeće utakmice s Engleskom

U srcu Evrope napravili gaf koji je iznervirao Srbe: "Barem nisu stavili Kosovo"

Edmir Škorić

Nekoliko dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj i polako fudbal postaje glavna svjetska tema, a razni mediji uveliko najavljuju događaj koji će se održati od 14. jun do 14. jula i koji će ponuditi mnogo sjajnog fudbala.

Odbrojavanje se bliži kraju i već u petak ćemo početi sa uživanjem koje će potrajati 30 dana. Najbolji evropski fudbaleri okupljeni na jednom mjestu borit će se za sam vrh.

U prvi red favorita spadaju Engleska, Francuska, Španija, Njemačka i Portugal, ali i selekcije poput Belgije, Hrvatske, Turske, Švicarske, Poljske, Ukrajine Italije ili Srbije također žele ostvariti što bolje rezultate.

Nažalost, reprezentacija Bosne i Hercegovine nije izborila nastup na Euru, pa nam ostaje da bodrimo druge selekcije iz regiona, a nastupaju Hrvatska, Srbija, Slovenija i Albanija.

Hrvate čekaju u grupi teške utakmice protiv Italije, Nizozemske, Španije i Albanije, a ništa lakše neće biti ni Srbiji koja će za rivale imati Englesku, Dansku i Sloveniju.

Oglasi

Svoj prvi meč Orlovi igraju 16. juna u Gelsenkirchenu protiv Enleske i imat će veliku podršku s tribina. No, Srbima se neće dopasti ono što se moglo vidjeti na državnoj televiziji u Nizozemskoj. Naime, u pregledu utakmice Srbija - Engleska postavljene su potpuno pogrešne zastave.

Englezima je umjesto njihove postavljena zastava Velike Britanije, dok je Srbija predstavljena pod zastavom Hrvatske.

"Barem nije zastava Kosova", napisao je jedan od korisnika svjetskog foruma Reddit na objavu koja je izvala puno rasprave.

Ovakve greške se dešavaju i vjerujemo da nisu namjerne, ali ozbiljne redakcije zaista ne bi smjele da dozvole ovakve gafove.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ode dinar sa Kosova,Aferim Kurti!
1 0
user1681379171
Zato je dosao u Republiku Srpsku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi