Nova reprezentacija borbena i srčana, ali bunker na St James' Parku nije izdržao!

Vasilj izluđivao Engleze

Nova reprezentacija borbena i srčana, ali bunker na St James' Parku nije izdržao!

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je jako dobru pripremnu utakmicu protiv Englske na kultnom St. James' parku. Pobjedu od 3:0 ostvarila je domaća reprezentacija koja je bila apsolutni favorit.

Prvu priliku na utakmici imali su Englezi u 5. minuti. Bio je to skraćeni korner sa lijeve strane. Ubacio je Palmer, ali je reakcija naše odbrane bila jako dobra.

Dvije minute kasnije slobodan udarac za našu reprezentaciju. Demirović je probao nakon centaršuta Hajradinovića, ali Pickford kupi loptu.

Velika šansa u 9. minuti za Englesku. Palmer je podvalio loptu za Watkinsa, nije bilo ofsajda, ali Nikola Vasilj brani.

Eze je u 27. minuti prošao pred dva igrača naše reprezentacije, Palmer je produžio loptu za Watkinsa koji šutira, ali Katić sjajno uklizava i izbacuje to u korner.

Oglasi

Samo minut kasnije dobra reakcija Nikole Vasilja. Nakon gužve poslije kornera Engleske neko je šutirao, ali sjajni golman St. Paulija zaustavlja udarac iz neposredne blizine.

Dobru šansu u 41. minuti za Bosnu i Hercegovini imao je Haris Hajradinović. Nakon greške domaćih, dobro je šutirao, ali lopta je zakačila nekog od Engleza, te je završila u korneru.

Posljednji trenuci prvog poluvremena donijeli su i posljednju šansu za Engleze u prvom poluvremenu. Bowen je šutirao, ali ponovo je odbranio Nikola Vasilj.

Kako je odmicalo drugo poluvrijeme Englezi su sve više i više stiskali obruč oko našeg gola, a to im se isplatilo.

Nepotrebno je Tahirović sa leđa vukao jednog igrača Engleske, a nakon asistencije sa VAR-om dosuđen je penal za domaću selekciju.

Oglasi

Siguran sa bijele tačke bio je Palmer, iako je Nikola Vasilj praktično bio na toj lopti, ali nije uspio odbraniti.

Minut kasnije nekoliko izmjena u Engleskoj. Iz igre su izašli Eze, Trippier, Guehi i Palmer, a ušli su Kane, Wharton, Branthwaite i Maddison. U našoj reprezentaciji izašao je Šarić, a ušao Huseinbašić.

Do 72. minute se nije desilo ništa zanimljivo, a onda je Harry Kane potegao sa distance, međutim novu odbranu upisao je Nikola Vasilj.

Probao je Sergej Barbarez trostrukom izmjenom u 73. minuti (Tabaković, Hadžikadunić i Mujakić za Bičakčića, Radeljića i Demirovića), nakon čega je kapitensku traku preuzeo  Nikola Vasilj, ali nismo uspjeli napraviti ništa više prema naprijed.

Oglasi

Nakon toga praktično ništa se nije dešavalo sve do 85. minute kada je sam kao duh ostao Alexander-Arnold na desnoj strani, te je iz voleja sjajno pogodio dalji ugao Nikole Vasilja.

Raspala se tada igra naše reprezentacije, te je u posljednjim mintuama utakmice gol za konačnih 3:0 postigao Harry Kane i to uz dosta sreće, jer se lopta nekoliko puta u kaznenom prostoru odbijala i na kraju je završila u mreži naše reprezentacije.

Ono što itekako treba naglasiti jeste velika borba naših reprezentativaca i u odbrani je to izgledalo jako dobro.

Ipak, prema naprijed je bilo dosta slabo jer većim dijelom utakmice nismo uspijevali napraviti šansu pred golom Pickforda.

Engleska - Bosna i Hercegovina 3:0 (0:0)

Engleska (4-2-3-1): Pickford; Konsa, Dunk, Guelhi, Trippier; Alexander-Arnold, Gallagher; Bowen, Palmer, Eze; Watkins.

Bosna i Hercegovina (3-5-2): Vasilj; Radeljić, Ahmedhodžić, Katić; Gazibegović, Hajradinović, Šarić, Tahirović, Bičakčić; Demirović, Gigović.

Top Komentari

samac
Dobro je ovo ljudi prvi put igraju zajedno, zamjene koje su ušli nisu na nivou bile, samo treći go je bio bezveze.malo bolje iznošenje lopte je falilo,momci velika podrška.
8 1
Robijasi_It
Ovo je bilo jako dobro..a vi sto nevolite Bosnu i nemorate niti su bitni vasi komentari..momci mladi zeljni su bdokazivanja..ima jos igraca koji j fale ja vjerujem da ce ovo sve krenuti na bolje
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi