Sve je spremno za spektakl: Sergej Barbarez odabrao 11 Zmajeva za megdan Engleskoj!

Meč na St James' Parku

Sve je spremno za spektakl: Sergej Barbarez odabrao 11 Zmajeva za megdan Engleskoj!

Eldar Ganibegović

Večeras Sergej Barbarez debituje na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, a poznat je početni sastav koji je odredio za utkamicu s Engleskom.

Prijateljsku utakmicu pred rasprodanim tribinama St James' Parka večeras od 20:45 igraju fudbalske reprezentacije Engleske i Bosne i Hercegovine.

Zmajevi po prvi put igraju protiv Engleske, a biti će ova utakmica debitantska za novog selektora, legendarnog Sergeja Barbareza.

Dosta je promjena u našoj ekipi u odnosu na prethodne godine i prethodne kvalifikacije za EURO, pa je bilo i za očekivati i neke debitante u početnoj postavi večeras.

Naročito se to odnosi na bekovske pozicije gdje smo totalno hendikepirani jer neće igrati Amar Dedić i Sead Kolašinac, dok se od repreznetacije oprostio Miroslav Stevanović.

Da skratimo, početna postava Zmajeva za večerašnju utakmicu glasi ovako:

Oglasi

Vasilj; Bičakčić, Ahmedhodžić, Katić, Radeljić, Tahirović, Šarić, Hajradinović, Gazibegović, Gigović, Demirović. 

Ermedin Demirović biti će kapiten naše selekcije, dok su debitanti u selekciji Nikola Katić, Stjepan Radeljić i Armin Gigović. 

Što se Engleza tiče, Gareth Southgate je odredio sljedećih 11 igrača da istrče od prve minute na megdan našoj selekciji:

Pickford, Trippier, Konsa, Gallagher, Dunk, Guehi, Palmer, Alexander-Arnold, Watkins, Eze, Bowen.

Biti će zanimljivo vidjeti i za koju formaciju se odlučio Sergej Barbarez, jer je stavio četiri stopera, jednog desnog beka, četiri veznjaka i jednog napadača.

Top Komentari

Vd1990
Ajmo engleska
0 4
dragonBH
Mozemo ih dobit i sa 7 stopera. Samo srce na teren!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi