Engleski heroj prepušten sam sebi

Još nema ni agenta

Engleski heroj prepušten sam sebi

E. Škorić

Engleska U-17 reprezentacija osvojila je ovog vikenda Svjetsko prvenstvo u Indiji. 

Englezi imaju izuzetno talentovane mlade igrače, a dokaz je osvajanje Mundijala U-17 u Indiji. Mnogi mladići u akademijama su Cityja, Uniteda, Arsenala, Chelseaja... Ukoliko nastave da marljivo rade i napreduju, otočka selekcija imat će strašnu selekciju u budućnosti.

Među mladićima koji su se 'preko noći' proslavili je i Phil Foden, koji je pod amaterskim ugovorom sa ekipom Cityja. On je postigao dva gola u finalu u preokretu protiv Španije. Podsjećamo, Engleska je gubila 2:0, pa je slavila s 5:2.

Ono što je jako zanimljivo i o čemu ovih dana pišu Englezi, dečko nema ni svog agenta, čovjeka koji bi se birnuo o njegovoj karijeri. Njegov prvi agent Steve Williams kaže: "Bilo je odmah jasno o kakvom se talentu radi i pravo je čudo da je sada prepušten sam sebi".

"Bez sumnje je to najbolji talent kojeg sam imao priliku da gledam", dodao je Williams.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Foden je sada zvijezda na Otoku i za pretpostaviti je da će mu Manchestser CIty ponuditi unosan ugovor i riješiti njegovu egzistenciju. A i brojni pozivi agenata iz svijeta će uskoro da stignu. Mino Raiola traži baš takve.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi