Engleski klub uljepšao Božić navijačima dovođenjem Kalinića
Lovre Kalinić je iz Hajduka 2016. otišao u Belgiju za 3.1 milion eura, a sada će braniti na golu nekadašnjeg premierligaša i bivšeg viceprvaka Evrope

Aston Villa potvrdila

Engleski klub uljepšao Božić navijačima dovođenjem Kalinića

Edmir Škorić

Hrvatski golman Lovre Kalinić najavljen je danas kao veliko pojačanje kluba iz engleskog Championshipa.

Dvadesetosmogodišnji čuvar mreže je od januara član Aston Ville i potpisat će ugovor do 2023. godine.

Kalinić dolazi iz belgijskog Genta, a jedan dio kolača od transfera pripast će i njegovom bivšem klubu Hajduku.

"Oduševljeni smo što smo doveli golmana Kalinićevog renomea. Ima iskustva i kvalitete i nevjerojatan je golman. Svi jedva čekamo da nam se pridruži, rekao je trener Aston Ville Dean Smith.

Kalinić je upisao 14 nastupa na golu hrvatske reprezentacije, branio je i za mlađe selekcije Vatrenih, a kada je potpisao za Gent 2016. godine, bio je to najveći transfer u povijesti tog kluba, pošto ga je platio 3.1 milion eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi