Engleski klubovi demantovali optužbe za doping

Priča o dopingu fudbalera potresla Otok

Engleski klubovi demantovali optužbe za doping

Endin Čaušević

Englesku sportsku javnost jutros je potresla priča o navodnom dopingu nekih fudbalera Arsenala, Chelseaja i Leicestera.

Sunday Times danas je objavio intervju se engleskim doktorom Markom Bonarom koji tvrdi da je dopingovao preko 150 sportista. Između ostalog, izjavio je kako je to radio i igračima koji su nosili ili još uvijek nose dres Arsenala, Chelseaja i Leicestera.

Ova priča šokirala je sportsku javnost u Engleskoj, a pomenuti klubovi ekspresno su odlučili demantovati ove navode Bonara.

Iz Arsenala su poručili da su izuzetno razočarani u ove tvrdnje engleske javnosti koje su bez pokrića. Također, saopštenje su objavili Chelsea i Leicester koji su demantovali da imaju ikakve veze sa ovim doktorom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Razočarani smo što je Sunday Times objavio ovakve tvrdnje ovog doktora. Ovo može utjecati na naše igrače i mislimo da je sve smišljeno", poručili su iz Leicestera.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi