Engleski napadač iz Premier lige dolazi kao veliko pojačanje Austrije
Barnes je ove sezone u Premier ligi postigao dva gola na 11 mečeva u dresu Burnleyja

Franco Foda ga najavio

Engleski napadač iz Premier lige dolazi kao veliko pojačanje Austrije

E. Škorić

Austrijski selektor Franco Foda pronašao je izgleda novog napadača.

Austrijanci imaju problema s realizacijom, a to se vidjelo i u duelu protiv BiH u Beču (0:0). Gregoritsch i Burgstaller imaju problema s povredama, a Marko Arnautović ponekad igra pod injekcijama i ne može sve sam da iznese.

Engleski napadač Ashey Barnes, koji je član Burnleyja, bi možda mogao da zaigra za Austriju, a to je otkrio i sam selektor Foda.

"Barnes nam je zanimljiv igrač. Mi smo bili i jesmo u kontaktu s njim. Neke se stvari, međutim, još moraju napraviti i još uvijek nedostaju dokumenti", rekao je Foda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je istakao da je plan bio da se već u ovim mečevima u Ligi nacija registruje Barnes, no neće moći da zaigra za Austrijance prije martovskih utakmica naredne godine.

U ovoj sezoni Premier lige 29-godišnjak je odigrao 11 mečeva i postigao je dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi