Engleski velikan u Brekalu vidi novog Robbena
Mladi hrvatski nogometaš je debitovao protiv Španije na Maksimiru, potom je igrao 60 minuta na Wembleyu protiv Engleske

Hrvat pravi transfer već u januaru?

Engleski velikan u Brekalu vidi novog Robbena

E. Škorić

Josip Brekalo je za Hrvatsku debitovao prošle sedmice protiv Španije u 3:2 pobjedi na Maksimiru, dok je na Wembleyu protiv Engleske odigrao 60 minuta.

Tih 60 minuta u Londonu očito je bilo dovoljno Tottenhamu da zapazi krilnog igrača, 20-godišnjeg Brekala, kojeg smatraju novim Arjenom Robbenom.

Spursi bi navodno već u januaru htjeli da dovedu igrača koji nastupa za Wolfsburg i prema Transfermmakrtu vrijedi 10 miliona eura.

Brekalo je prošao Dinamovu omladinsku školu, a u dresu Wolfsburga u ovoj sezoni je odigrao 12 mečeva (11 u Bundesligi) i postigao je jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije