Hrvat protiv kapitenske trake u duginim bojama: "Ja sam kršćanin"

Brekalo ima svoj stav

Hrvat protiv kapitenske trake u duginim bojama: "Ja sam kršćanin"

E. Škorić

Mladom krilnom igraču Wolfsburga Josipu Brekalu nije se baš svidjela posljednja odluka koju je donio njegov klub. 

Kapiteni Wolfsburga ove sezone nose na rukavu traku u duginim bojama kao simbol tolerancije prema homoseksualcima.

"Odgojen sam jako religiozno. Nemam ništa protiv da neko drugačije živi, dok je to samo njegova stvar. Ovaj simbol ne želim i ne bih ga nosio", izjavio je 20-godišnji Brekalo.

On je prije dvije godine došao iz Dinama za 10 miliona eura, a na pitanje zašto je na Instagramu lajkao negativne komentare o spomenutoj incijativi s trkama u duginim bojama, Breklao je dao zanimljiv odgovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nikada ne bih lajkao tako nešto, očigledno se radi o problemu s mojim telefonom".

Top Komentari

rifresh
zbog tih principa i stavova hrvati su tu gdje jesu u svim sportovima a u najvaznijem su 2. na svijetu.dok bi bosnjo obje rucke prihvatio to i reko neka nema veze jos bi i kuuurcinu popusio da se svidi tim poganima
17 10
Mesa.Sabanadzovic
Estagfirulah
15 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi