Englezi bijesni na sudije i VAR: Da li su oštećeni protiv Tunisa?

Sporna situacija nad Kaneom

Englezi bijesni na sudije i VAR: Da li su oštećeni protiv Tunisa?

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske sinoć je u Volgogradu savladala Tunis sa 2:1 u prvom kolu grupne faze Mundijala.

Englezi su uspjeli s pobjedom početi put na Svjetskom prvenstvu, ali su do nje došli golom Harryja Kanea u sudijskoj nadoknadi. Tunis je imao bod do posljednjih minuta utakmice, no Engleska je, mora se priznati, na kraju zasluženo pobijedila.

Javnost u Engleskoj sinoć je digla veliku boru zbog odluka sudija na ovom meču. Naime, iz Engleske su poručili da ni VAR ne pomaže kada su oni u pitanju, te da su i ovaj put žestoko oštećeni. Sredinom prvog poluvremena Englezi su tražili penal nad Kaneom, ali sudija je samo odmahnuo rukama.

U taboru selekcije Engleske nadali su se da će sudija na kraju barem se konsultirati s pomoćnicima iz sobe za VAR, ali i to je izostalo. Da li je ovo prva velika greška sudija na Mundijalu procijenite sami.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi