Englezi danas donose odluku o Premiershipu

Šta će biti s prvenstvom?

Englezi danas donose odluku o Premiershipu

Rukovodeći organi Premier lige danas će održati novi sastanak, prenosi The Sun.

Koronavirus je prekinuo Premiership prošle sedmice barem do 3. aprila, ali iz ove perspektive čini se nemogućim da će isti biti nastavljen u tom terminu.

Zato će danas rukovodstvo lige održati hitni konferencijski poziv kako bi raspravljalo o tome šta i kako dalje.

Engleski mediji prenose kako je najvjerovatnija opcija dogovora da će prvenstvo biti nastavljeno početkom maja, baš kako planira i UEFA.

To onda znači da bi se moglo stići okončati do kraja juna što je posljednji rok krovne kuće evropskog fudbala.

Inače, UEFA je na sastanku održanom prije dva dana odlučila da odgodi Euro koji je bio planiran za ovo ljeto baš iz razloga da bi se lige mogle završiti do kraja.

Treba reći i to da niko sa sigurnošću ne može tvrditi da će postojati mogućnost da se igra i početkom maja, ali taj datum će se očito morati odrediti jer se mora pomjeriti onaj 3. april koji sada izgleda potpuno nerealan za nastavak bilo kojeg šampionata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Premiershipu je lider Liverpool sa 25 bodova prednosti ispred Manchester Cityja i Redsi najviše navijaju za to da se Premiership nastavi kako bi osigurali titulu prvaka.

Kada su u pitanju ostale lige, treba reći da neki čelnici već izlaze u javnost i izražavaju optimizam da će se sve nastaviti početkom maja. Jedan od njih jučer je bio italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora koji je najavio povratak Serije A u tom periodu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije