Englezi otkrivaju interesantnu klauzulu iz Defoeovog ugovora
Foto: EPA

Mogao bi napustiti Sunderland

Englezi otkrivaju interesantnu klauzulu iz Defoeovog ugovora

Iskusni napadač Jermain Defoe proživljava drugu mladost u dresu Sunderlanda.

Ovaj 34-godišnjak je u Premier ligi postigao čak 14 golova i jedan je od najboljih strijelaca lige, a nagrada za to mu je bio i poziv u reprezentaciju Engleske nakon više od tri godine.

Ipak, Defoe sljedeće sezone možda neće nastupati za Sunderland i to zbog jedne klauzule koja ne ide u prilog popularnim Crnim mačkama.

Naime, Defoeu u ugovoru jasno piše da će ga Sunderland biti prisiljen pustiti da ode ukoliko ispadne iz lige, što se trenutno čini kao realna opcija s obzirom da se ovaj klub nalazi na posljednjem mjestu sa sedam bodova manje od 17-plasiranog Swanseaja, koji je u sigurnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko do kraja sezone Sunderland ne napravi čudo i ostane u ligi, Defoe će imati pravo potražiti novi klub.

Sunderland je zimus za Defoea imao ponudu West Hama, koji je nudio šest miliona funti, pa se špekuliše da bi ga klub iz Londona mogao kontaktirati i po završetku sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi