Englezi otkrivaju: Karius nije bez razloga "poklonio" golove Realu
Sumnjali da je branio sa potresom mozga (Foto: EPA)

Branio sa potresom mozga?

Englezi otkrivaju: Karius nije bez razloga "poklonio" golove Realu

Midhat Šljivak

Loris Karius glavni je krivac za poraz Liverpoola u finalu Lige prvaka od Real Madrida. Njemački golman je napravio dvije katastrofalne greške koje su omogućile Karimu Benzemi i Garethu Baleu da postignu golove i na kraju je madridski tim slavio sa 3:1.

Nakon finalnog meča u Kijevu Karius je završio na pregledima glave. Ljekari engleskog velikana su uputili Nijemca na dodatne pretrage jer su smatrali da je udarac ramenom u glavu kojeg je dobio od Sergija Ramosa prouzrokovao potres mozga i da je pod traumom branio ostatak utakmice.

Karius je preglede obavio na klinici u Bostonu kod doktora Rossa Zafontea, stručnjaka za traume mozga koji već godinama uspješno radi sa NFL igračima koji imaju česte traume od žestokih udaraca koje dobijaju.

Rezultati potraga nisu poznati. Liverpool je engleskim medijima odbio dati bilo kakve informacije i samo su potvrdili da će Karius biti spreman za predsezonu koja počinje 2. jula.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti