Englezi s dva gola u tri meča do najbolje pozicije!

Minimalan trijumf Tri lava protiv Češke

Englezi s dva gola u tri meča do najbolje pozicije!

Admin Čaušević

Engleska je grupu D Evropskog prvenstva završila na prvom mjestu. 

U trećem kolu Engleska je na Wembleyu igrala protiv Češke i slavila je minimalnu pobjedu. Završeno je s 1:0.

Gordi Albion je vodeći, a ujedno i jedini gol na meču postigao na samom otvaranju susreta preko Raheema Sterlinga.

Odličan posao uradio je Jack Grealish, majstorski je potkopao loptu na drugu stativu gdje se najbolje snašao Sterling i postigao svoj drugi gol na turniru.

Englezi su mogli do drugog gola u 26. minuti. Harry Kane je iz izgledne pozicije pogodio stativu, iako je tom prilikom mogao asistirati samom Sterlingu.

Daleko od toga da su Česi bili u podređenom položaju. Imali su nekoliko sasvim soldinih šansi da postignu gol, međutim Jordan Pickford ih je spriječio u tome.

Nastavak je donio vrlo izjendačenu igru s malim brojem izgledanih prilika. U 87. minuti rezervista Jordan Henderson je poslao loptu u mrežu, ali je gol opravdano poništen.

Na kraju je završeno 1:0 pa su Englezi s drugim minamalnim trijumfom stigli do nove pobjede i prvog mjesta u grupi sa 7 bodova. U osmini finala ih čeka duel protiv treće ekipe iz grupe E, to dakle protiv Švedske, Slovačke, Poljske ili Španije.

U drugom meču Hrvatska je pobijedila Škotsku s 3:1 te stigla do drugog mjesta u grupi te će ići na drugoplasirani tim iz grupe E. Češka je završila kao treća i ide u osminu finala.

Top Komentari

spectron
Engleska mlaka ko' mlaka voda,igraju ko' da koštaju marku,a vrijede milijardu :/
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi