Englezi saznali koja je prava otkupna klauzula igrača Atletica, odmah kreću u akciju

Thomas Partey na meti nekoliko premierligaša

Englezi saznali koja je prava otkupna klauzula igrača Atletica, odmah kreću u akciju

Španski mediji danas pišu da bi Atletico Madrid ovog ljeta mogao ostati bez 25-godišnjeg veznjaka Thomasa Parteyja.

Navodno su engleski klubovi saznali kolika je zapravo Parteyjeva otkupna klauzula i njih nekoliko se već sprema za "napad" na potpis reprezentativca Gane.

Nakon što je Partey 1. marta prošle godine potpisao novi ugovor sa Atleticom objavljeno je da je njegova otkupna kaluzula 80 miliona eura, ali je sada postalo jasno da se zapravo radi o cifri od 50 miliona.

Iako nema riječi o tome o kojim se klubovima radi, Marca piše da je Partey izuzetno primamljiv engleskim klubovima zbog svojih tehničkih i fizičkih kvaliteta, te da se vjeruje da bi 25-godišnji veznjak prosperirao u Premier ligi.

Također, nekoliko klubova iz Italije želi Parteyja vidjeti u svojim redovima, a italijani i englezi su navodno već kontaktirali njegove predstavnike s upitima o potencijalnom transferu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Partey je javno izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u Atletico Madridu i poručio da ne želi biti samo još jedan igrač za popunjavanje rostera, već da želi imati važniju ulogu i u velikim utakmicama.

Zbog toga je, navodno, zatražio razgovor sa trenerom Simeoneom, a ukoliko ne dobije ono što traži neće čuditi ako na ljeto zaista promijeni klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi