Ogroman pad cijene Antoinea Griezmanna
Došlo je vrijeme za rastanak između Griezmanna i madridskog Atletica. Iako je ugovorom vezan do 2023. godine, Francuz je spreman da ode (Foto: EPA)

Klauzula od 1. jula mnogo manja

Ogroman pad cijene Antoinea Griezmanna

M. Šljivak

Francuski napadač Antoine Griezmann očigledno je odlučio napustiti Atletico Madrid u ljetnom prelaznom roku.

Iako je 2018. godine produžio ugovor sa Jorgandžijama, neuspjeh u Ligi prvaka i ispadanje od Juventusa, očigledno su dosta utjecali na njega i on je odlučio da napravi transfer.

Sada bi Greizmann rado u Barcelonu, koju je odbio proteklog ljeta, ali Katalonci ispred njega žele dovesti reprezentativca Srbije Luku Jovića, iako će od 1. jula Griezmannova cijenam biti mnogo manja.

Po ugovoru kojeg je potpisao sa Atleticom u ljeto 2018. godine, odštetna klauzula je 200 miliona eura, ali ona vrijedi samo godinu dana. Već od 1. jula ove godine ona će biti mnogo manja i Francuz je dostupan za 120 miliona eura.

To vjerovatno znači da će na adresu španskog kluba stići ogroman broj ponuda. Griezmann se prije Barcelone povezivao sa mnogim ekipama, među kojima su Manchester United, Manchester City i Juventus.

Ipak, iako je njegova želja odlazak u Barcelonu, to će se teško desiti. Katalonci su se okrenuli Luki Joviću i biće interesantno vidjeti šta će se na kraju desiti sa francuskim napadačem.

Pretpostavlja se da će u Madrid stići ponude PSG-a i Manchester Uniteda. Tako barem tvrdi španska Marca, a činjenica da će mu cijena drastično pasti svakako ne ide u prilog Atleticu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmann je član Atletica postao 2014. godine. Stigao je iz Real Sociedada u transferu vriejednom 30 miliona eura i pokazao se kao pravi potez rukovodstva madridskog tima.

Ukupno je reprezentativac Francuske odigrao 248 utakmica za Jorgandžije i postigao je 130 golova.

Top Komentari

teddy sheringham
On ne vrijedi ni 50, a kamoli 120 mil evra.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti