Englezi se ne mogu dogovoriti do 25. maja, tražit će od UEFA-e pomjeranje roka

Šta će biti s Premiershipom?

Englezi se ne mogu dogovoriti do 25. maja, tražit će od UEFA-e pomjeranje roka

Teme:

Restar Premier lige naišao je na još jedan problem i pretpostavlja se da će se morati tražiti dozvola od UEFA-e za pomjeranje 25. maja kao konačnog datuma do kojeg se treba donijeti plan i program nastavka sezone.

Premier liga je prekinuta početkom marta. Za razliku od ostalih liga petice gdje su stvari za sada manje - više poznate, u Premiershipu nije došlo do nekog značajnijeg dogovora.

Bundesliga se nastavlja u subotu, Italijani nastavljaju 13. juna, Španci su počeli trenirati i vjerovatno će nastaviti u sličnom pterminu kao Italijani, dok su Francuzi prekinuli prvenstvo i proglasili PSG za šampiona.

Ipak, u Engleskoj se još uvijek slabo šta zna. Daily Mail prenosi da će Premier liga čak biti prinuđena da traži pomjeranje krajnjeg roka kojeg je UEFA postavila za nacionalna prvenstva i do kada se treba izjasniti o planu i programu restarta prvenstva.

Klubovi iz Premiershipa se još uvijek ne uspijevaju dogovoriti ništa, a razloga za to je više.

Kao prvo, razgovori su se do sada odugovlačili zbog pitanja o tome da li se treba igrati u nastavku sezone na neutralnim terenima ili na vlastitim stadionima. Također, jedno od gorućih pitanja je sigurnost igrača. Nekoliko velikih imena izrazilo je zabrinutost uoči potencijalnog nastavka prvenstva zbog toga što je virus Covid19 još uvijek itekako prisutan na Otoku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog toga se smatra kako će eventualni uspjeh povratka Bundeslige kroz nekoliko sedmica unijeti optimizam i u Premiership kako bi se i ova liga nastavila. Ipak, svejedno će se prvo morati tražiti dozvola UEFA-e za pomjeranje pomenutog roka obzirom da se do tada na Otoku gotovo evidentno neće ništa riješiti.

Pomenuti izvor prenosi kako bi UEFA trebala dati dodatni rok Englezima obzirom da je premijer Velike Britanije još ranije najavio da od profesionalnog sporta neće biti ništa prije 1. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije