Englezi u čudu zbog načina na koji su ispisana imena igrača Uniteda na semaforu u Beogradu

Nepoznanica im izvorno napisane riječi

Englezi u čudu zbog načina na koji su ispisana imena igrača Uniteda na semaforu u Beogradu

E. Škorić

Englezima ništa nije jasno, otkud u timu "Džons", "Roho", "Mek Tominaj"...

Manchester United je gostovao u Beogradu kod Partizana jučer u meču 3. kola Evropske lige i slavio je s 1:0 golom Martiala. Ako pitate domaćina - pogodio je Marsial.

Nama naravno nije čudno što Srbi pišu imena onako kako ih izgovaraju, ali engleski mediji se nisu baš navikli na "Džons" (Jones), "Roho" (Rojo), "Vilijams" (Williams), "Mek Tominaj" (McTominay) i sl.

Ovako je izgledalo spisak igrača Uniteda u Beogradu na semaforu Partizanovog stadiona, a Englezi javnosti ovu sliku donose uz opis: "Nikada prije niste vidjeli ovakve nazive igrača Uniteda".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Ja pomisli da nisu na ćirilici napisali.
11 1
dzennxz
Ma sta ce seljaci sta oni znaju kako se neko preziva originalno
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi