Manchester United s(p)retniji od Partizana

Liga Evrope, 3. kolo grupne faze

Manchester United s(p)retniji od Partizana

Manchester United je večeras gostovao u Beogradu gdje je odmjerio snage sa Partizanom u meču 3. kola Grupe L Lige Evrope. Gosti iz Manchestera su na kraju slavili pobjedu rezultatom 0:1.

Prvi je na stadionu Partizana zaprijetio Manchester United, ali Scott McTominay nije uspio pogoditi okvir gola.

Na sljedeće veliko uzbuđenje se čekalo do 38. minute kada je Jesse Lingard uputio dobar šut sa vrha šesnaesterca, ali je isti zastavila stativa.

Samo tri minute kasnije stativa je bila saveznik Crvenih đavola. Sadiq je jako lijepo šutirao, ali je pogodio lijevu stativu Romerovog gola.

Samo koji trenutak kasnije u solidnoj šansi za domaće se našao i Asano, ali nije bio precizan.

A onda u 42. minuti Miletić neoprezno pravi penal, a minut kasnije Martial sa bijele tačke pogađa za 0:1.

Partizan je u drugom poluvremenu bio puno opasniji od Uniteda koji u Beograd i nije stigao u tako slabom sastavu.

Soumah je bio u velikoj šansi u 52. minuti, dok je Sadiq mogao pogoditi za poravnanje u 74., ali je njegov šut otišao koji centimetar pored gola.

Dobru priliku je potom imao Asano čiji je pokušaj glavom zaustavio golman Manchester Uniteda, a svoj šut je u 87. minuti isprobao i Natcho Ipak, i njemu je nedostajalo preciznosti.

Partizan je u posljednjim minutama krenuo u opštu ofanzivu, ali ipak nije uspio stići do gola i izbjeći poraz.

U drugoj utakmici Grupe L Alkmaar je upisao rutinsku, ubjedljivu pobjedu protiv Astane, rezultatom 6:0.

Holandski tim je na svom terenu imao inicijativu, stvarao prilike i zasluženo slavio.

Poveo je Alkmaar preko Koopmeinersa koji je u 39. minuti pogodio sa bijele tačke. Na 2:0 je povisio Boadu koji je dobro reagovao na odbijenu loptu četiri minute kasnije.

U 77. minuti je Stengs je rješio sve dileme oko pobjednika, da bi u finišu utakmice Alkmaar potopio rivala. Pogađali su Koopmeiners (penal), Sugawara i Idrissi.

Manchester United je nakon tri odigrana kola prvi u Grupi L sa sedam bodova, dok je Alkmaar sada drugi sa pet. Partizan je na trećoj poziciji sa četiri osvojena boda, dok Astana još čeka na prve bodove.

Odigrani su i mečevi 3. kola Grupe I. St. Etienne je na domaćem terenu remizirao (1:1) sa Oleksandriyjom, dok su remi (2:2) odigrali i Gent i Wolfsburg.

Gabriel je doveo St. Etienne u vodstvo na stadionu Geoffroy-Guichard već u osmoj minuti, da bi šest minuta kasnije postigao i autogol i donio gostima izjednačenje.

St. Etienne je u nastavku utakmice bio nešto bolji, ali nije uspio stići do pobjede.

Kada je u pitanju utakmica u Gentu, za Wolfsburg su pogađali Weghorsta (3') i Joaa Victora (24'), da bi na 1:2 smanjio Yeremchuk u 41. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kada su svi pomislili da će Wolfsburg slaviti trijumf, Yeremchuk u četvrtoj minuti nadoknade sudijskog vremena pogađa za 2:2.

Wolfsburg je prvi na tabeli Grupe I sa pet bodova, Gent također ima pet, dok Oleksandrya na trećoj i St. Etienne na četvrtoj poziciji imaju po dva boda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Plate lika 80 mil €,frajer pade na guzicu nakon lažnjaka,sramota. Šprdnja,kod ovih engleza više ništa sa fudbalom nema.za 6 godina potrošili milijardu,i jednom Partizanu opucaju dva puta na gol,fuj
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti