Englezi u strahu, gube vrhunskog igrača?

Abraham će igrati za Nigeriju?

Englezi u strahu, gube vrhunskog igrača?

Edmir Škorić

Mladi i talentovani napadač Chelseaja Tammy Abraham ima mogućnost da bira za koju zemlju će nastupati.

Abraham je trenutno član mlade engleske reprezentacije, postigao je ne tako davno dva gola protiv BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali nije sigurno hoće li i u budućnosti nositi engleski dres.

On, naime, bira između Engleske i Nigerije i kada su ga pitali da li je donio odluku, nije mogao ništa konkretno da kaže.

"Velika je čast igrati za mladi tim Engleske. Morate dobro raditi da biste igrali za Englesku. Moram nastaviti igrati dobro u klubu. Još nisam donio odluku o svojoj reprezentativnoj budućnosti", rekao je Abraham.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Njegov otac dobar je prijatelj s predsjednikom Nigerijskog nogometnog saveza i ta činjenica zabrinjava Engleze.

Abraham trenutno igra na posudbi u Bristol Ctyju i u 21 utakmici dao je 13 golova, a ima 19 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi