Englezima velika pomoć Pepa Guardiole pred Svjetsko prvenstvo

Englezima velika pomoć Pepa Guardiole pred Svjetsko prvenstvo

Edmir Škorić

Od Pepa Guardiola uvijek možete nešto novo da naučite, pa zašto ne pitati za neki savjet?

Upravo je to razmišljanje Engleskog nogometnog saveza, čije je vodstvo fascinirano Guardiolinim trenerskim umijećem, pošto je Katalonac napravio od Manchester Cityja nepobjedivi tim koji doslovno melje rivale pred sobom.

A engleski reprezentativci iz Cityja poput Raheema Sterlinga ili Johna Stonea, Kylea Walkera, znaju šta znači imati pomoć Guardiole i prave upute.

"Naravno da ću mu pomoći, spreman sam da budem uključen u čitav proces. Kada sam bio mlad trener putovao sam i kupio znanje, veliki treneri su mi otvarali vrata i upućivali me u tajne svlačionice, ali i svoje metode. Naravno, svako mora da odlučuje za sebe, ne treba da me kopira jer sada imam rezultat", objasnio je Pep.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Englezi se nadaju da će imati njegovu nesebičnu podršku i pomoć i da će im to znatno olakšati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji narednog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi