'Stručni' komentar pred meč Svjetskog prvenstva: "19 golova u 40 nastupa, to je gol po utakmici"

Aluko se našla na meti ismijavanja, ali kolega je brani

'Stručni' komentar pred meč Svjetskog prvenstva: "19 golova u 40 nastupa, to je gol po utakmici"

S. Mlaćo
Bivša engleska nogometašica Eniola Aluko potpuno se obrukala komentarišući u jednom studiju utakmicu Brazila i Južne Koreje.

Naikme, Aluko je programu ITV-a pohvalila Brazilca Richarlisona koji u reprezentaciji ima bolji skor od nastupa u Tottenhamu.

"Najbolji je strijelac Brazila u posljednje dvije godine, ima impresivan učinak, 19 golova u 40 nastupa. Izračunajte, to je gol po utakmici“, rekla je Aluko i brzo postala meta ismijavanja.

Naravno, sve ima veze i sa ženama u nogometu, pa su mnogi uputili žestoke uvrede.

Ian Wright, koji je također bio u studiju, stao je u odbranu Aluko i kazao da su greške u eteru uživo sasvim normalne.

Oglasi

Aluko je otišla i dalje pa je na narednoj utakmici, sinoć pred duel Portugala i Švicarske odlučila da se našali na svoj račun.

"Embolo je dva puta bio strijelac na SP, a za Monaco je zabio sedam puta u 15 utakmica. Ovaj put ću vas pustiti da vi sami računate“.

Aluko je rođena  Nigeriji, a nastupala je i za Birmingham, Charlton, Chelseu, Atlantu Beat, Sky Blue, Juventus... Za reprezentaciju Engleske upisala je 102 nastupa uz 33 pogotka.

Kada je nastavak Svjetskog prvenstva u pitanju, utakmice četvrtfinala igraju se već u petak i subotu i već sada je jasno da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Nakon kratke pauze Mundijal u Kataru nastavlja se okršajem Hrvatske i Brazila koji će svoj meč igrati u petak s početkom u 16 sati na Education City stadionu.

Oglasi

Istog dana gledat ćemo još jednu poslasticu koja nas čeka na Luisail stadionu gdje će se od 20 sati sastati Argentina i Nizozemska.

Preostale dvije utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva na rasporedu su u subotu. Od 16 sati gledat ćemo okršaj Maroka i Portugala što je malo ko mogao očekivati jer su svi umjesto Maroka u četvrtfinalu već vidjeli Španiju.

 

Četvrtfinale završava još jednim spektaklom i to na Al Bayt stadionu u Al Khoru gdje će aktuelni prvaci svijeta Francuzi igrati protiv Engleske s početkom u 20 sati.

Petak:

Oglasi

Hrvatska - Brazil (16 sati)

Nizozemska - Argentina (20 sati)

Subota:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Maroko - Portugal (16 sati)

Engleska - Francuska (20 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi