Enrique: Busquets je najbolji veznjak na svijetu
Foto: EPA

Trener Barcelone hvali svog igrača

Enrique: Busquets je najbolji veznjak na svijetu

Fudbaleri Barcelone gostujućom pobjedom nad Getafeom nastavili su mrtvu trku sa Realom u Primeri. 

Luis Enrique je nakon utakmice bio zadovoljan predstavom koju su pokazali njegovi izabranici, a posebno ga je impresionirao Sergio Busquets.

"Bila je to utakmica koju smo kontrolirali od početka i čekali na priliku. Protiv Getafea utakmice nikad nisu lagane. Ali dobro smo napadali, radili odličan presing i zasluženo pobijedili", rekao je Luis Enrique, te dodao:

"Busquets je jedinstven. Za mene je on najkompletniji i najbolji vezni igrač na svijetu. Ključni naš igrač. Sretan sam i zbog Neymara. Jedinstven je iz nekoliko ispekata, vidljivo je da raste iz dana u dan", zaključio je trener Barcelone. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona i Real Madrid trenutno su izjednačeni na čelu španske Primere. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.