Enrique: Nas kazna nije spriječila da osvajamo trofeje
FOTO: EPA

Trener Barcelone podsjetio

Enrique: Nas kazna nije spriječila da osvajamo trofeje

Barcelonin trener Luis Enrique prokomentarisao je suspenziju koju je FIFA izrekla Realu i Atleticu. 

Zbog kršenja pravila o zaštiti maloljetnih igrača FIFA je rivalima Atleticu i Realu izrekla kaznu zabrane kupovanja fudbalera do 2018. godine, a Luis Enrique je podsjetio da Barcelonu kazna nije spriječila da osvaja trofeje. 

"Ne sjećam se šta sam rekao o našoj kazni. Da nije pošteno? Pretpostavljam da i sada mislim isto, ali to nas nije spriječilo da osvajamo trofeje. Real Madrid i Atletico imaju sjajne ekipe, to nije kazna za igrače. Morate da prihvatite to i da nastavite da pokušavate da pravite dobar tim. Moraju to da prihvate i da rade šta moraju, a mi se nadamo da ćemo imati bolje rezultate od njih", izjavio je Enrique. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što preostaje Realu i Atleticu je mogućnost vraćanja igrača s posudbe i potpisivanje iz omladinskog pogona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi